Haber

Çin-Laos demiryolu, 25.000 sınır ötesi yolcu uçuşu gerçekleştirdi

şekilIndex0

KUNMING, 14 Haziran (Xinhua) — Çin-Laos demiryolu, 13 Nisan’da yolcu hizmetlerinin başlamasından bu yana 25.000 sınır ötesi yolcu işletti.

Mohan sınır kontrol noktasından verilen bilgiye göre, söz konusu dönemde ülkenin güneybatısındaki Yunnan eyaletine bağlı Çin sınır kasabası Mohan’da 14.156 gelen ve 11.752 giden yolcu uçuşu kaydedildi.

ABD’li Michael ve Alysha Dragoo çifti, “Çin-Laos demiryolunun işlettiği konforlu ve kullanışlı uluslararası yolcu treni ile seyahat etmekten çok mutluyuz. Yunnan ve Laos’ta birçok yere trenle gidebiliyoruz. Gerçekten harika bir yolculuk. fırsat.”

Laos’tan turist Phoumy Sisaivong, “Çin-Laos demiryolunun uluslararası yolcu treni hizmetine başlamasının ardından birçok Laoslu şirket Çin’de iş yapmak istiyor. Bu kez arkadaşlarımla birlikte longan pazarını araştırmak için Çin’e gidiyoruz.”

Kaliteli Üretim ve Karayolu iş birliğinin çığır açan projelerinden biri olan Çin-Laos demiryolu, Aralık 2021’de faaliyete geçti. 1.035 km uzunluğundaki demiryolu, Çin’in Kunming kentini Laos’un Vientiane kentine bağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu