Haber

Eskişehir Valiliği, LGBTİ Onur Haftası etkinliklerine 30 günlük yasak getirdi

Eskişehir Valiliği’nin aldığı kararla Haziran ayı sonunda ‘Onur Haftası’ adı altında LGBTİ ve benzeri toplulukların düzenlediği tüm etkinliklere 30 gün süreyle yasak getirildi.

Haziran ayı sonunda LGBT bireyler ve LGBT bireyleri destekleyenlerin ‘Onur Haftası’ adı altında düzenlediği etkinlikler Eskişehir Valiliği tarafından yasaklandı. Eskişehir Valiliği tarafından Onur Haftası kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin yasaklanmasına ilişkin kamuoyuna duyuru yapıldı. Duyuruda şu sözler yer aldı:

“Basın ve sosyal medya platformlarından bazı LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks) dernek ve gruplarının ilimiz dahil bazı illerde ilimizin ortasında, adı altında etkinlik düzenlemek istedikleri belirtildi. Ahlaka aykırı bir takım tavrı ve davranışı içeren bu tür faaliyetler, toplumda radikal görüşlere sahip bazı kişi ve grupların yapılması istenen faaliyetlere tepki göstermesine neden olabilir. sosyal medya platformları ve bazı yayın organları aracılığıyla; toplumda farklı görüşlere sahip grupların ortaya çıkmasından kaynaklanabilecek, kamu huzurunu ve genel düzeni bozabilecek her türlü provokasyon ve eyleme açıktır. açık toplantılara katılacaklar da dahil olmak üzere, kişilerin huzur ve güvenliği başta olmak üzere, kişi dokunulmazlığı, tasarruf güvenliği, genel sağlık ve genel güvenlik, ahlak ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması konusu takdire şayandır. zayıflamış Bu nedenle, kamu yararının ve kamu düzeninin devamının sağlanması, hataların önlenmesi, vatandaşlarımızın genel sağlık, ahlak ve can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla İl İdaresinin 11 inci maddesinin a ve c bentleri, 5442 Sayılı Kanun ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri. İlimiz genelinde (Jandarma sorumluluk alanları dahil) LGBTİ dernekleri ve LGBTİ dernekleri gibi grupların yürüttükleri eylemleri desteklemek için Yürüyüş Kanununun 17 nci gününe ilişkin kararlar yeterlidir. ), bu grupların aldığı önlemleri desteklemek amacıyla ilimizde halka açık alanlarda yapılması planlanan her türlü faaliyet (toplanma, toplanmaya teşebbüs). varlık, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/afiş asma, protesto eylemi, şenlik, şenlik vb.) Eskişehir Valiliği’nin 14.06.2023 tarih ve 232 sayılı kararı ile, tarih 15.06.2023. 00.01’den 14.07.2023 saat 24.00’e kadar 30 gün süreyle yasaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.) – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu