Haber

KGK Bartın İl Temsilcisi Oktay, yerel basının taleplerini Bakan Tunç’a aktardı

ANKARA (İGFA) – 1 Nisan 2023 tarihinde internet sitelerinde yapılan resmi duyuru ile başlayan süreç hakkında Adalet Bakanı Avukat Yılmaz Tunç’a bilgi veren KGK Bartın İl Temsilcisi Mustafa Ahmet Oktay, süreç öncesi ve sonrasında yapılan talepleri aktardı. 1 Nisan 2023 öncesinde BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’a, BİK Genel Konsey Üyelerine, BİK Ankara Bölge Müdürü Murat Yürekli’ye, Türkiye’nin dört bir yanındaki BİK Bölge Yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ettiklerini vurgulayan Oktay, icra duyurularında belirlenen rakamların güncellenmesi gerektiğini belirtti. Bakan Yılmaz Tunç’a yaklaşık 40 dakikalık bir sunum yapan Oktay, “Öncelikle Adalet Komisyonu Başkanı olduğunuz dönemde internet sitelerinin kurulmasına yönelik yapılan görüşmelerde yerel basın lehine görüşünüzü dile getirmiştiniz. resmi duyuruları alın. Sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. BİK Genel Müdürümüz Cavit Erkılınç ve tüm BİK ekibi yoğun bir çalışma dönemi geçirdi. Bizim de görüşlerimizi aldı. Genel Müdürümüze ve ekibine de teşekkür ediyoruz. Yerel basına verdiğiniz değeri biliyoruz. Bu nedenle taleplerimizi sizlere iletmek istiyorum” dedi.


MAHKEME İLANLARI GAZETE VE İNTERNET SİTELERİNDE YAYINLANMALIDIR

KGK Bartın İl Temsilcisi Mustafa Ahmet Oktay, icra ilanlarının resmi ilanların alındığı gazete ve internet sitelerinde yayınlanmasına ilişkin kanun çıkmasına rağmen İcra Müdürlüklerinin inisiyatif alarak adliye koridorlarındaki panolarda ilanları yayınladığını belirtti. Adliyedeki billboardlarda reklam yayınlamanın rekabeti önleme açısından düşünceli bir davranış olduğunu belirten Oktay, “KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in, tüm KGK üyelerinin ve tüm internet ve yerel gazete temsilcilerinin selamlarını sizlere iletiyorum. Bütün arkadaşlarımız adına konuşmak istiyorum. 720 bin TL’ye kadar olan adli icra ilanları, İcra Müdürlüklerinin inisiyatifiyle gazete ve internet sitelerinde yayımlanmadan adliye panolarında yayınlanıyor. Ayrıca 1 lira 2 milyon 885 bin lirayı aşsa bile bu ilanlar, İcra Kurulu Başkanlarının inisiyatifiyle ulusal gazete ve internet sitelerinde yerel ilanlara göre çok daha yüksek değerde yer alıyor. İcra ve mahkeme yoluyla satılan arsa ve konut/işyeri miktarı, yerel medyaya verilen tutarın çok üzerinde olduğundan, ilanlar yerel basın yerine ulusal basında yer alıyor. Sonuç olarak Anadolu basınına verilen söz, icra duyurularının büyük bir kısmının verilmemesiyle haksızlık edilmekte, gazete ve internet sitelerinin kapatılmasına, dolayısıyla da istihdam kaybına yol açmaktadır. Bunun için icra, mahkeme alt sınırının 720 bin TL’den 300 bin TL’ye düşürülmesi, yerel medyaya zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. Bu limitin 2 milyon 885 bin TL’den en az 7 milyon TL’ye çıkarılmasını talep ve talep ediyoruz. “Bu sayede yerel medyada değeri 300 bin lira ile 7 milyon lira arasında değişen reklamlara yer verilecek ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel basını destekleme hedefine katkı sağlanacaktır.”

WEB SİTELERİNDE 7/24 ÇALIŞMA DURUMU

KGK Bartın İl Temsilcisi Mustafa Ahmet Oktay, 7 gün 24 saat internet gazeteciliği yapan fikir emekçilerinin sorununu Adalet Bakanı Avukat Yılmaz Tunç’a aktardı. Oktay, “Resmi ilanların Basın İlan Kurumu aracılığıyla ‘1 Nisan 2023’ten itibaren internet sitelerinde duyurulması konusunda yeni bir süreç başladı. Bu noktada web sitesi ekibinde yer alan çalışanların çalışma saatleri koruma altına alındı. Ancak fikir emekçileri belirlenen saatlerin üzerinde çalışarak sorun yaşamaya başladı. Bu konuda da bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili bir düzenleme yapılmazsa ileride personel ile patron arasında sorunlar yaşanacaktır. Anlaşmazlık halinde uyuşmazlıklar mahkemeye taşınacak ve iş mahkemelerinin yükü artacaktır. Türkiye’de bazı iş kolları dışında çalışma saatleri gerekli mevzuatla belirlenmektedir. “Anadolu’da reklam veren siteler adına, işçi ile patron arasında anlaşmazlıkların yaşanmaması, mahkemelerin iş yükünün hafifletilmesi için işvereni ve işçiyi koruyacak yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. artırılacak” dedi.

Adalet Bakanı Avukat Yılmaz Tunç, KGK İl Temsilcisi Mustafa Ahmet Oktay’ın talep ve taleplerini not alarak gerekli değerlendirme ve görüşmelerin yapılacağını belirtti. Bakan Tunç, “Yerel basını önemsiyoruz. “Bu anlamda gerekli desteği geçmişte verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” dedi.

gulyali-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu