Haber

İran ile Ermenistan arasında işbirliği anlaşması

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, İran-Ermenistan Karma Ekonomik Komisyonu’nun 18’inci oturumu yapılırken, başkent Tahran’da 2 gün süren görüşmeler sonucunda iki ülke temsilcileri, 19’uncu yıldaki işbirliğini kapsayan bir mutabakat zaptı imzaladı. alanlar.

İçeriği detaylandırılmayan anlaşmaların imza töreni, Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryanile İran Bütçe ve Planlama TeşkilatıLideri Davud Menzur da katıldı.

Geçen yıl Aralık ayında Rusya’nın da aralarında bulunduğu Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU), İran’la 2019’dan bu yana yürürlükte olan geçici anlaşmanın yerini alacak tam teşekküllü bir serbest ticaret anlaşması imzaladı.

İmza töreni, Rusya’nın kuzey başkenti St. Petersburg’da düzenlenen AEB Yüksek Konseyi toplantısında gerçekleşirken, Avrasya Ekonomik Birliği Kurulu İdari Konsey Lideri Mikhail Myasnikoviç, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Overchuk ve İran Sanayi ve Ticaret Bakanı Abbas Aliabadi de katıldı. törene katıldı.

Anlaşma aynı zamanda diğer AEB üyeleri Belarus, Ermenistan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın temsilcileri tarafından da imzalandı.

Kapsadığı ve birlikte hareket ettiği coğrafya, demografik yapı, ekonomik güç ve güç kaynakları sayesinde çok kutupluluğa geçişte giderek değeri artan bir bölgesel ticaret platformu haline gelen AEB ile İran arasında serbest ticaret bölgesinin oluşturulmasına ilişkin geçici anlaşma imzalanırken Karşılıklı yarara dayalı iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan Anlaşma, 17 Mayıs 2018 tarihinde imzalandı. 27 Ekim 2019 tarihi itibarıyla geçerliliğini korudu.

hasanbeylihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu