Haber

Cameron, Ukrayna’ya yardım paketi için ABD’yi ikna etmek istiyor

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ABD’nin Ukrayna’ya yapılacak yardım paketi konusunda ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Polonya’ya yaptığı resmi ziyaret sırasında ülkenin Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile bir araya geldi. Toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Cameron, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına karşı koymanın en etkili yönteminin savunma kapasitesini güçlendirmek olduğunu, bunun da savunma harcamalarının artırılmasıyla sağlanabileceğini ifade etti. NATO müttefikleri arasındaki askeri ve ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten David Cameron, Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş’tan bu yana en saldırgan, diktatörce saldırganlıkla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Cameron, “Lütfen Karadeniz’de olup bitenlere bakın? Karadeniz filosuna bakın. Putin ve güçlerine karşı asıl savaş orada devam ediyor. Burada çok dikkatli olmalıyız, bu çok önemli bir bahis. Bu açıdan” dedi. ABD Kongresi’nin çabası da çok önemli. İmkanlarımız buna izin veriyor.” ABD’li dostlarımızı bir yere kadar ikna etmemiz ve bu kadar önemli bir mali destek akışını kesintiye uğratmamaları için yoğun lobi faaliyetleri yürütmemiz gerekiyor. Elbette Irak’taki, İran’daki, Suriye’deki durumu, Ortadoğu’daki sıcak noktaları ve Uzakdoğu’daki durumu da gözden kaçırmamak lazım. Dayanışma içinde olmalıyız, olup biteni gözlemlemeliyiz ve ortak çıkarlarımızı korumalıyız” dedi.

“Putin tüm Avrupa için tehlikelidir”

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Putin’in saldırganlığının sadece Ukrayna’ya değil, tüm Avrupa kıtasının güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirtti. Kendisi ve İngiliz mevkidaşı ile Ukrayna’nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik alınacak tedbirleri görüştüğünü belirten Sikorski, uygar dünyanın özgürlüklerini ve değerler sistemini korumanın temel kuralının Rus emperyalizmini durdurmak olduğunu belirtti. ABD Temsilciler Meclisi’ni Ukrayna’ya yönelik yardım paketini onaylamaya davet eden Polonya Dışişleri Bakanı, “Bu, ABD’nin dünya çapındaki müttefikleri nezdinde güvenilirliğini etkileyecek çığır açıcı bir karar olacak. Bu yardımın yasalaşması çağrısında bulunuyoruz” dedi. paket.”

Temsilciler Meclisi paketi gündeme almayacak

Uzun tartışmaların ardından ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yönelik 95,3 milyar dolarlık yardım paketini 13 Şubat’ta onayladı. Söz konusu ülkelerin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan paketin 60 milyar dolarlık kısmının, Ukrayna’ya verilecek. Ancak Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi lideri Mike Johnson, yardım paketini dün oylamaya sunmayı reddetti. Meksika sınırında ABD’ye yasa dışı göçün durdurulmasına yönelik sert tedbirler alınmadan Ukrayna’nın güvenlik sorununun çözülemeyeceğini söyleyen Mike Johnson, basının sorusu üzerine yasa tasarısını oylama için gündeme bile almayacağını söyledi. . – VARŞOVA

habergoynuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu