Haber

Muş’ta aileler HDP il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı

Muş’ta bir araya gelen aileler, çocuklarını terör örgütü PKK’nın dağa götürmesinden sorumlu tuttukları HDP’nin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

HDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan ailelere, “Millet düşmanı parti”, “Çocuklarımızdan vazgeçeceksiniz”, “Ha HDP, ha PKK”, “Türk-Kürt kardeşler HDP haindir”, “Aldatan parti” millet”, “Anneler direniyor”, “Yeter artık. “Boynumuzu düşün” ve “Yeter evlatlarımızı bırakın” pankartları açıldı.

Anne ve babalar, fotoğraflarını yanlarında taşıdıkları çocuklarının teslim olması için seslerini duyurmaya çalıştı.

Eyleme katılan Ayten Koçhan, gazetecilere 8 yıldır oğlundan haber alamadığını söyledi.

Çocuklarını HDP ve PKK’dan istediklerini belirten Koçhan, şunları kaydetti:

“Yeter artık çocuk hasretine dayanamıyoruz. Gel oğlum teslim ol. Bazıları dağ başında açlıktan ölüyor. Anne baba ocağına gel. Yılanın başı HDP. Artık çocuklarımıza dayanamıyoruz. 2 yıldır burada eyleme devam ediyoruz. Dağda kimse kalmayana kadar eyleme devam ediyoruz.” Oğlum gelse bile diğer çocuklar için eyleme devam edeceğim. Evladım senin yolun yol değil, gel devletine sığın.”

Naciye Özcan, oğlundan 6 yıldır haber alamadığını belirterek, “HDP ve PKK dünyayı mahvetti. Biz de Kürdüz. Çocuklarımızı alıp gidiyorlar, ne hakları var. 3 yıldır HDP cephesi.Bir gün bana sormadılar.Benden istiyorum.Çocuklarımız gelene kadar burada eyleme devam edeceğim.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu