Haber

Jandarma Timleri Muğla’da Orman Yangınlarına Karşı Devriyede

Muğla’da jandarma ekipleri yangın riski nedeniyle ormanlık alanlarda ve kırsal mahallelerde devriye görevi yapıyor.

İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde etkili olması beklenen yüksek sıcaklık nedeniyle önleyici tedbirler kapsamında vatandaşları orman yangınlarına karşı uyarıyor.

Bu kapsamda 1.23’ü önleyici kolluk devriyesi, 21’i barış ve 9’u süratçi olmak üzere toplam 30 motosiklet ekibi ve 3 bin 69 çalışan görevlendirildiği belirtildi.

Orman yangınlarının olumsuz etkilerinin önlenmesi amacıyla, yüksek riskli alanlarda ormanlık alanlara girilmemesi, orman ve piknik alanlarında mangal yakılması, sigara izmaritinin atılması, ormana cam ve pet şişe bırakılması gibi davranışlardan kaçınılması, kontrolsüz yangın veya duman gibi riskli durumlar görüldüğünde 112 ihbar hattına bildirilmesi konularında ekiplere eğitici ve uyarıcı bilgiler verildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, gazetecilere yeşil vatanın ve içindeki canlıların korunması için gerekli hassasiyeti en üst düzeyde gösterdiklerini söyledi.

Tavlı, orman yangınlarıyla mücadelede etkinliği artırmak, orman yangınlarıyla mücadelede mevcut önlem ve müdahale tekniklerine ek olarak farklı yaklaşımlar ve ek stratejiler geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Orman yangınlarına müdahale konusunda oldukça başarılı çalışmaların olduğunu vurgulayan Tavlı, “Orman yangınları açısından oldukça hassas bir bölge olan ilimizde ormanlarımızı ve yaban hayatı korumak, tek bir ağacın yanmasını önlemek ve orman zenginliğimizi artırmak için özveriyle çalışıyoruz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu