Haber

Uluslararası Bisiklet Yarışı Kırıkkale’de Başladı

Uluslararası Bisiklet Birliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen “Yol Yarışı Kırıkkale 2.2” bisiklet yarışı, 142 kilometrelik “elit erkekler” etabıyla başladı.

Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, Millet Bahçesi önünde başlayan yarış öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkale’nin çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Geçen seneden farklı olarak 6 yabancı takımı ağırladıklarını kaydeden Tekbıyıkoğlu, “Burada 100’ün üzerinde yabancı sporcu mücadele edecek. Müsabakalarda bir Kırıkkale grubu daha var. Tüm personele, sporculara ve teknik kurula başarılar diliyorum. Başarılarını yansıtacağız. kültür varlıkları da burada.” dedi.

Tekbıyıkoğlu, konuşmasının ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Yardımcısı Bahattin Akyön ile ‘elit erkekler’ etabına start verdi.

Yarışmada 14 kadroda yer alan 72 sporcu 142 kilometrelik parkurda pedal çevirmeye başladı.

“Anadolu’nun kalbinde olimpiyat pedalları” mottosuyla düzenlenen organizasyon, yarın saat 15.00’te “genç erkekler” için 100 kilometre, “elit erkekler” için 164 kilometre ve “genç erkekler” için 116 kilometre koşacak.

Ayrıca yarın saat 10.30’da halk tipi bir yarış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu