Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtuluş AFAD Bilgilendirme Toplantısına katıldı

ORDU’da düzenlenen AFAD Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtuluş, “Şehirlerimizi afetlere karşı dayanıklı hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Önemli olan vatandaşlarımızın hayır ve huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır. İnsan kaynaklı kayıpların giderilmesidir” dedi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği’nde düzenlenen ‘AFAD Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Geçtiğimiz günlerde kentte meydana gelen sel felaketiyle ilgili yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada Ordu ve bölgede meydana gelen sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun temennisinde bulunurken, Doğa’da çok şiddetli bir yağış görüldü. Büyük bir afetle karşı karşıya kaldık ama çok şükür bu anlamda bir can kaybı yaşanmaması bir tesellimiz olup Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız çok önemli bir uyum içerisinde duruma kısa sürede müdahale ederek sel felaketi sonrası meydana gelen kayıpların kısa sürede telafi edilmesi sağlanmıştır. Büyük bir felaket maalesef yine izlerini bıraktı ama geride büyük bir felaket kaldı. Tekrardan tüm Ordululara, tüm Ordulu hemşehrilerimize, bu bölgedeki hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu olaydan sonra koordineli müdahalelerde bulunan başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.

‘Türkiye RİSK ALTINDA BİR ÜLKE’

Türkiye’nin risk altındaki bir ülke olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Artık Türkiye maalesef her açıdan afet riski altında olan bir ülke. Risklere önceden hazırlıklı olmalıyız. Karadeniz, Doğu ve özellikle Doğu Karadeniz için konuşacağımız konulardan biri de her yıl karşılaştığımız bu sel felaketleri. Buna bağlı insan kayıplarını en aza indirmek ve bu afetlerin sonuçlarını en aza indirmek için insanoğlunun yarattığı zararlı yanlış uygulamaların bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunların başında yanlış şehirleşme, dere yatakları üzerine yapılan konutlar, konutlar ve hatta işyerleri gözden geçirilmeli ve bundan sonraki süreçlerde geleceğini söyleyen bu afetlere karşı önlemler almalı ve afetler gelmeden şehirlerimizin dayanıklılığını arttırmalıyız.

‘AFETLERE DAYANIKLI ŞEHİRLER İNŞA ETMEK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ’

Yeni dönemde hükümet olarak afetlerin birinci önceliği olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Biliyorsunuz yeni dönemde hükümet olarak birinci önceliğimiz afete dayanıklı kentler oluşturmak. Bunu da hükümet ortaya koyacak ve biz, valiliklerimiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız burada büyük bir koordinasyon içerisindeyiz. Kentlerimizi afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek için çabalarımızı ortaya koyacağız. Önemli olan vatandaşlarımızın iyilik ve huzur içinde yaşamasını sağlamak. İnsan eliyle meydana gelen kayıpların neredeyse tamamının giderilmesidir. bugün dünyada karşılaştığımız sorunlar insanların kendi elleriyle ortaya koydukları yanlış uygulamaların sonucudur.tüm bunlar tüm dünyada hava sıcaklıklarının çok yükseklere ulaştığı iklim değişikliğinin, özellikle çevre kirliliğinin ve kelimenin tam anlamıyla iklim değişikliğinin insan kaynaklı sonuçlarıdır.bizler de bunları ortadan kaldırmak için bilinçli olmalıyız.insanoğlu olarak toplumumuzu en iyi şekilde korumak ve güçlendirmek zorundayız. Ayrıca bu toplumun güçlü, mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşayabilmesi için çevreyi çok önemli bir şekilde korumamız gerekiyor. Bunu başarmak için hep birlikte çalışacağız dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu