Haber

Bu da Oldu! Sağlıkta Şiddeti Protesto Ettiler: Hemşireler Saçlarını Kesti

Kadınlara, çocuklara, hayvanlara yönelik sistematik şiddet önlenemediği gibi sağlıkta şiddet de önlenemiyor. Sağlık çalışanları şiddet ve daha birçok nedenden dolayı her yıl Türkiye’yi terk ediyor. Geriye kalanların durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor. Silivri Devlet Hastanesi’nde çalışan hemşirenin saçlarının hasta yakınları tarafından yolulmasının ardından hemşireler, saldırıyı kınayarak saçını kesti.

Hemşireler saçlarını kestikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında “Kafamın kılına dokunma” etiketiyle paylaştı.

Dün Silivri Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları hemşireye saldırdı. Saldırganlar hemşirenin saçını yoldu.

Sağlık Çalışanları Hak ve Çaba Derneği, hemşirenin saçlarını yolduğu fotoğrafı paylaşarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu daveti yaptı:

“Silivri devlet hastanesinde çalışan bir arkadaşımız hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldı. Bu insanlık dışı varlıklar o kadar vahşileştiler ki arkadaşımızın saçını yoluyorlar. Sayın Bakanım bizi duyuyor musunuz, görüyor musunuz? Fahrettin Koca, bu hemşire sizin personeliniz Aile Bakanlığı ya da Sanayi Bakanlığı değil!”

Olayın ardından sağlık çalışanları protesto eylemi düzenledi. Türkiye’nin her yerinden hemşireler. Silivri Devlet Hastanesi’nde şiddete uğrayan meslektaşları için saç kesme hareketi yaptı. Hemşireler saçlarını kestikleri fotoğrafları “Saçımın bir teline bile dokunma” hashtag’i altında paylaştılar.

İşte o paylaşımlar:

catajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu