Ekonomi

Büyükşehirden çalışanlarına bir zam daha

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, personelin refahına katkı sağlamak amacıyla yüzde 40 iyileştirme sağlayacak sözleşmeyi imzaladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ Personel A.Ş., SASKİ, SASAY ve BELPAŞ şirketlerinde çalışanların ücretlerinin iyileştirilmesi amacıyla Hizmet-İş Sendikası ile ek protokol imzalandı. AKOM’da düzenlenen törende atılan imzayla büyükşehir içinde Sakarya’da çalışanların ücretlerinde ‘ek sözleşme’ çerçevesinde yüzde 40 oranında düzenleme yapıldı. Protokol çerçevesinde yıl sonuna kadar ofiste, sahada ve tüm birimlerde çalışan çalışanların fiyatlarında önemli bir düzenleme yapıldı. İmzayı atan Lider Ekrem Büyük, “Hepimiz şehrimizi ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu gayretle şehrimizin gelişmesini ve tüm dünyada tanınmasını sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız, ilçemizin refah seviyesini değerlendirdi” dedi. Çalışanlarımızı kolektif bir çabayla değerlendirip milletimizi rahatlatacak artışlar gerçekleştirdi. 2023 yılı başında 54,66 zamla açıkladığı asgari ücreti net 8 bin 500 liraya çıkardı. Biz de yüzde 80 zam yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı mücadeleye destek olmak ve meslektaşlarımızın koşullarını iyileştirmek amacıyla toplamda yüzde 100 oranında.”

“Elimizi taşın altına koyduk”

Küresel ekonomideki dalgalanmaların tüm dünyada etkisini göstermeye devam ettiğini dile getiren Yüce, “Biz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünyanın hiçbir kesimini ezmeyeceğiz” sözünün yerine getirilmesi için üzerimize düşeni yaptık ve sorumluluk aldık. Yoğun müzakereler sonucunda bugün ek protokol imzaladık. “Vatandaşlarımıza hizmet için gece gündüz çalışan, en iyi zammı hak eden dostlarımızın yevmiye ücretlerini yüzde 40 oranında artırıyoruz. Yaptığımız düzenlemelerin ve iyileştirmelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. – SAKARYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu