Haber

AK Parti ile YRP’ye ittifak çağrısı!

  • Haberler7

Türkiye’de yapılacak yerel seçimler yaklaşırken AK Parti ile Refah Partisi’nin ittifak yapıp yapmayacağı soruları uzun süre gündemi meşgul etti. Yine Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamada seçime kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu. Bu kararın ardından 73 Kurtuluş Nesil Akıncılar Platformu’ndan her iki tarafın yetkililerine ittifak daveti yapıldı. Davette, 2019 yılında yaşanan sonuçların bir daha tekrarlanmaması için birlikte hareket etmemiz gerektiği vurgulandı ve Belediye tesislerinde alkol satışı hatırlatılarak bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması için uyarılarda bulunuldu.

Davetiyede şu ifadeler yer aldı:

“AK PARTİ VE YENİDEN REFAH PARTİ’DEN ANLAŞMA BEKLİYORUZ”

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler nedeniyle siyasi partiler arasındaki çalışma ve ittifak arayışları son aşamaya geldi. Bu kapsamda AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında bir süredir yürütülen çalışmaların anlaşmayla sonuçlanmadığı Sayın Fatih Erbakan tarafından açıklanmış, Yeniden Refah Partisi’nin seçimlere yeni bir anlaşmayla gireceği ifade edilmişti. Tüm seçim bölgelerinde kendi adayları var. Bu açıklama milletimizde ve özellikle sağduyulu seçmenlerde büyük bir şoka ve büyük bir kaygıya neden oldu. Milletimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oluşan ittifakın devamını ümit ederken, bu açıklama yüreklerimizde telafisi mümkün olmayan bir acı yarattı.

Bizler 73. Kurtuluş Kuşağı Akıncıları olarak her iki tarafın karargâh yetkililerine sesleniyoruz. Öncelikle ağabey konumundaki AK Parti yetkilileri ve baba konumundakiler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan beklentimiz şudur:

Ülkemizin bekası için bu iki parti arasındaki ittifakın sürdürülmesi ve yerel yönetimlerin manevi değerlerimize aykırı, yanlış düşünen kişilerin eline geçmesinin engellenmesi esastır. Bu amaçla müzakerelerde katı davranan ve muhatabı küçümseyen kişiler değil, iyi niyetle uzlaşmaya varmaya çalışan kişiler görevlendirilmelidir.

Öte yandan Sayın Fatih Erbakan ve Refah Partisi yetkililerinden beklentimiz şudur:

AK Parti tarafından bazı belediyeler kendilerine verildikten sonra hiçbir müzakere yapmadan, sadece ülkemizin refahını ve geleceğini düşünerek ittifaka katılmalılar ki, yerel yönetimler başkalarının eline geçmesin. manevi değerlerimizin ve tarihimizin düşmanları. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olumlu tavrıyla milletimizin gönlünde yer edinen Refah Partisi, bu seçimlerde ittifaklara karşı çıkarak geleceğe dair umutları boşa çıkarmamalı, karşı çıkan bireylere fırsat vermemelidir. içindeki ittifak.

“BELEDİYE TESİSLERİNDE ALKOL SATILANLARI İSTEMİYORUZ”

AK Parti ve YRP yöneticileri şunu bilmelidir ki, Fatih Sultan Mehmet’in mezarını tekmeleyen ve belediye tesislerine alkol döken kişinin seçilmesi 2019’da sağduyu oylarının bölünmesiyle mümkün olmuştur.

Bu seçimlerde aynı sonucu tekrar yaşamak istemiyoruz. Müslüman, aynı yılan deliğinden iki kez ısırılmayan kişidir. Müslüman, aynı acıları yaşamamak için geçmiş tecrübelerden ders alarak hareket eden kişidir. Bu seçimlerde 2019’dakine benzer bir sonuç çıkarsa bunun sorumluluğu ittifak kurmayanların omuzlarına düşecektir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren ve bu desteğin ülke genelinde dalgalar halinde büyümesini sağlayan 73 Kurtuluş Kuşağı Akıncıları, bu seçimler için de bu uyarıları yapmayı kendilerine görev sayıyorlar.

Biz; Fatih Erbakan’ın babası ve hocamız Mücahid Necmeddin Erbakan’ın öğrencileri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dostları olarak, her iki partinin yetkililerinin de bu ittifakı karşılıklı fedakarlıkla gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarının bu yöndeki açıklamaları beklenen ittifakın gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Bu ittifakın gerçekleşmesi, hem seçimdeki oy ayrımını ortadan kaldıracak hem de aynı amaç için çalışan bu iki partinin tabanında oluşabilecek büyük bir anlaşmazlığın da önüne geçecektir. Zaman bölünmenin değil, birlik olmanın zamanıdır. Gazze kan gölüne dönmüşken, birkaç belediye kazanmak uğruna bölünmenin zamanı değil. İnançlı ekiplerin omuz omuza vererek kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde hareket etme zamanıdır. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. İttifakın kurulması için gereğini yapmayanlar millet ve tarih önünde hesap verecektir.

 

KAYNAK: HABER7

sehzadelerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu