Haber

ABD Ortadoğu’ya 4 ayda 1,6 milyar dolar değerinde ‘askeri takviye’ sağladı

ABD, Hamas’ın İsrail’e saldırı düzenlediği 7 Ekim 2023’ten bu yana Ortadoğu’da ilave 1,6 milyar dolar askeri harcama yaptı.

The Politica’ya konuşan iki ABD’li yetkili, Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) talep üzerine Kongre’deki ilgili birimlere gönderdiği varsayımsal rakam hakkında bilgi verdi.

İsmi açıklanmayan yetkililer, ABD’nin Orta Doğu’daki askeri desteğinin maliyetinin 7 Ekim 2023’ten bu yana 1,6 milyar dolara ulaştığını iddia ederek, Kongre’den ek bütçe geçmemesi halinde Pentagon’un bunu ödemeyeceği değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu 1,6 milyar dolarlık faturanın bölgeye gönderilen ek savaş gemileri ve uçaklar ile bunların bölgede tutulmasına ilişkin maliyetlerin yer aldığı belirtilirken, faturanın Husilere yönelik füze saldırılarını önleme maliyetlerini içermediği kaydedildi. Yemen’de ya da Husilerin Kızıldeniz’deki drone ve füze saldırıları.

ABD’nin Kızıldeniz’deki askeri harcamalarını hesaplamak için şu anda yeterli bilginin bulunmadığı, varsayımlara göre ABD’nin bölgedeki askeri maliyetinin bu yıl içinde 2,2 milyar dolara çıkabileceği belirtildi.

Pentagon, 7 Ekim 2023’ten sonra “bölgedeki çatışmaların yayılmasını önlemek” amacıyla ilave uçak gemisi saldırı grubu, amfibi gemiler, savaş uçakları, hava savunma birlikleri ve yüzlerce askerden oluşan destek kuvvetlerini Ortadoğu’ya gönderdi.

Daha sonra bu güçlerin bir kısmı, Gazze baskınlarına tepki olarak Kızıldeniz’de İsrail ticari gemilerine yönelik saldırıları önlemek üzere Husiler tarafından yönlendirildi.

Biden yönetiminin hazırladığı, Ukrayna ve İsrail’e ek askeri yardımın da yer aldığı 110 milyar dolarlık ek bütçe talebi de Cumhuriyetçilerin güney sınırına ilişkin itirazları üzerine Senato’da sıkışıp kaldı.

Söz konusu tasarının uygulamaya konması için Beyaz Saray ile Kongre yetkilileri arasındaki görüşmeler halen devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

hemsinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu