Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kahta’da vatandaşlara açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“31 Mart seçimlerinde bu kez Kahta’nın sandıkları havaya uçuracağına inanıyorum. Kahta’ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık 31 Mart’a hazır mıyız? Bir siyasetçiye bu sevgiden daha büyük ödül olabilir mi? Bundan sonra, Her zamankinden daha çok koşacağız, daha çok çalışacağız.

İlçemizin yeniden ayağa kalkması için ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceğiz. Bir yıl önce tarihimizin en büyük doğal afetlerinden birini yaşadık. 6 Şubat depreminde 53 binden fazla canımızı kaybettik. Depremden en çok zarar gören illerden biri de Adıyaman oldu. Kahta’da 62 kardeşimiz enkaz altında hayatını kaybetti. Allah tüm deprem şehitlerimize mekanlarını cennet eylesin.

“SİZLER MÜCADELEMİZİN TANIKLARISINIZ”

Depremlerde ilçemizde 613 bina yıkıldı. Derhal yıkılması gereken bina sayısı 197 oldu. Deprem alanının büyüklüğüne rağmen ilk günden itibaren depremzedelerimize ulaşmak için seferber olduk. El ele vererek barınma başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. İrademiz dışındaki sebeplerden dolayı gecikmeler olmuş olabilir ama 6 Şubat’tan bu yana verdiğimiz mücadelenin tanığı sizlersiniz. Depremin birinci yıl dönümünde afet konutlarının teslimatlarına başladık. Kura ve teslimat törenlerimizi Hatay’da, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Şanlıurfa’da ve bugün Adıyaman’da gerçekleştiriyoruz.

“ÖNCELİKLİ KONUMUZ DEPREM BÖLGESİ”

Acımız millettir, amacımız hizmettir. Başkalarının hangi gündeme takılıp kaldığı önemli değil. Önceliğimiz deprem bölgesi. Amacımız depremzedelerimizi bir an önce güvenli, huzurlu ve sağlam evlerine kavuşturmaktır.

Belki seçimden seçime deprem bölgesini hatırlayanlar olabilir ama biz bu kadar kolay ve küçük hesaplar yapan deprem turistleri arasında değildik. 14-28 Mayıs sınavını başarıyla geçtik. Artık önümüzde 31 Mart seçimleri var. 31 Mart sınavını başarıyla geçtikten sonra, yalnızca uygulamaya odaklanmak için 4 yıldan fazla zamanımız olacak. Bu kritik dönemi iyi değerlendireceğiz. Allah’tan yolumuzu açmasını diliyorum.”

haber-muratpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu