Haber

Muratpaşa’nın en çevreci mahallesi belli oldu

ANTALYA (İGFA) –Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin temelini oluşturan Muratpaşa Belediyesi’nin geri dönüşüm projesi Çevre Dostu Komşu Kart, Nisan 2016’da 2 mahallede pilot uygulama olarak başladı. Elde edilen başarının ardından Pilot çalışmada proje, Muratpaşa genelinde uygulanmaya başlandı.

ÇEVRECİ KOMŞU KART NEDİR?

‘Atmayın, biriktirin, kazanalım’ sloganıyla hayata geçirilen projeyle Muratpaşalılar, türlerine göre ayırdıkları atıkları Çevre Komşu Kart ekiplerine teslim ederek konut ekonomisine katkıda bulunuyor ve çevreyi koruyor. Atık karşılığında kazanılan para kartlara yükleniyor. Çevre Dostu Komşu Kartı, Türkiye’nin her yerinde, kredi kartı POS cihazı bulunan tüm işyerlerinde kullanılabilir. İnternet alışverişlerinde ve diğer tüm ödemelerde kullanılabilen kartta biriken para, tüm ATM’lerden nakit olarak da çekilebiliyor.

10 MİLYON LİRAYI AŞTI

Çevre Dostu Komşu Kart projesinin başladığı Nisan 2016’dan 2023 yılı sonuna kadar 22 milyon 973 bin 308 kilogram atık ayrıştırılarak toplandı. Konut ekonomisine ek gelir yaratan projeyle ilçe sakinleri çöpe atmak yerine biriktirdikleri atıkların karşılığında 10 milyon 219 bin 14 lira kazandı.

OCAK AYININ ŞAMPİYONU

Yeni yılın ilk ayında Muratpaşa’nın en çevreci mahallesi Fener oldu. 23 bin 141 kilo atığı belediye ekiplerine teslim eden Fener Mahallesi sakinleri 16 bin 445 lira kazandı. Fener Mahallesi’nden sonra en fazla atık ayrıştıran ilçe 11 bin 24 kilogramla Konuksever oldu. Etiler İlçesi ise 6 bin 378 kilogram atıkla üçüncü sırada yer aldı.

haberesenler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu