Haber

Yozgatlılar Kocaeli’de Buluşuyor: Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kahramanmaraş depremi yaşandığında bunu çok iyi gördük. Bu şehrin güzel insanları yardıma geldi, o bölgeye akın etti. Kurduğunuz bu birlik, bizi zaman zaman ayakta tutan gerçek güçtür.” Milli mücadelenin felaket zamanlarında hep birlikte seferber olmamız gerekiyor.” .

Kocaeli’de yaşayan Yozgatlılar, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yozgatlılar Büyük Sürmeli Toplantısı’nda bir araya geldi. Birlik ve beraberliğin vurgulandığı gecede Yozgat’ın meşhur testi kebabı kırılarak katılımcılara ikram edildi.

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli’de sivil toplum kuruluşları çok sayıda organizasyon düzenliyor. Biz bu faaliyetleri çok değerli bulduğumuz için büyük destek veriyoruz. Farklı şehirlerden çok sayıda hemşehrimiz Kocaeli’de yaşıyor. Kendi kültürlerini tanıtmak için güzel işler yapıyorlar.” Hepsi çok değerli eserlerdir” dedi.

“Bu şehrin güzel insanları yardıma geldi ve o bölgeye akın etti.”

Afet ve seferberlik zamanlarında derneklerin organize edilmesi açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “Kahramanmaraş depremi yaşandığında bunu çok iyi gördük. Bu şehrin güzel insanları yardıma geldi, o bölgeye akın etti. Kurduğunuz bu birlik, milli mücadele ve afet zamanlarında hep birlikte seferber olmamızı sağlıyor.” “Gerektiğinde bizi ayakta tutan asıl güçtür. Onun için sivil toplum kuruluşlarını bu milleti bir arada tutan, zor günleri aşan vazgeçilmez yapılar olarak görmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bir arada olmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. ve birlikte kalın” dedi.

“Türkiye hiçbir vatan evladının kanını bırakmadı”

Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, dünyanın gözü önünde İsrail tarafından soykırım yapıldığını belirtti. Tipioğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman mazlumun, soykırımın yanında olmuştur ve olacaktır. Bugün şanlı devletimiz Gazzelilerin ve Filistinlilerin yanında kararlılıkla durmaktadır. Türkiye ne zaman sesini çıkarsa, ne zaman ses çıkarsa, bir hamlede bulunacaktır. Küresel sorunlarda rol oynarsa başına bir olay gelir.Filistin’de tavrımız bellidir.Kullandığı teçhizatla Türkiye’yi terörle aynı hizaya getirmeye çalışanlar Kuzey Irak’ta 12 vatan evladını şehit ettiler.Ama öyle olması lazım. Türkiye’nin hiçbir vatan evladının kanını yerde bırakmadığını ve bırakmayacağını biliyoruz. Bunu sağlamanın yolu birlikten geçer. Bu tür toplantılar aynı zamanda kardeşliğimize ve birliğimize de destek olur. Umarım katkı sağlar” dedi. .-KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu