Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu toplandı

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Yılmaz Tunç, yapılacak düzenleme ile son 4 ayın en düşük emekli maaşında yüzde 115’lik artış sağlanacağını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Heyeti, Meclis Başkan Yardımcısı Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Gündem öncesi konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 14’üncü yılında andı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmaların ardından grup vekilleri söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili perdenin henüz kalkmadığını belirterek, “Toplumda kanayan bir yara haline geldi, kimse ikna olmadı. Helikopter kazası aydınlatılmalı” dedi. Bu Türk siyaseti için son derece önemli bir konu.” söz konusu.

Emeklilere bayram ikramiyesinin 2018’de ilk kez 1000 lira olduğunu hatırlatan Bakan, o dönemden bugüne en az enflasyon oranında bunun artırılması gerektiğini söyledi.

En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerektiğini belirten Usta, “Olması gereken yüzde 36’lık bir artışla 5 bin 500’den 7 bin 500’e çıksaydı bu artışın tüm emekli maaşlarına yansımasıydı” dedi. dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun tartışmalarını örnek takip ettiğini belirtti.

“Deli kuyuya bir taş atar, kırk akıllı çıkaramaz.” Altay, “Türk kadını en yüksek mertebeye, en büyük saygıya layıktır. Bu kanunu tartışmaya açanlara iki şeyi tavsiye ederim: Peygamber Efendimizin kadınlarla ilgili sözlerine baksınlar. Bir de Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri. kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kadına neler kattığı… Sözleri ve eylemleriyle hayata nasıl önem kattığını, Türk kadınını toplumsal hayata dahil etmek için nasıl fedakarlıklar yaptığını herkesin hatırlamasını istiyorum. tartışın, kararınızı verin.” değerlendirmesini yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “iktidar kadının yaşam hakkını müzakere konusu haline getirdi” iddiasında bulundu.

Kadınların şiddete uğramama, özgür ve eşit bireyler olarak yaşama hakkının pazarlık konusu yapıldığını savunan Beştaş, “AK Parti’deki tüm kadınlar buna isyan etmelidir” dedi. söz konusu.

“Türkiye kutup yıldızı gibi parlıyor”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Cumhuriyet’in 100. yılında sorun çözen, çözüm üreten, inisiyatif alan, hızlı ve etkin yapısıyla ileriye doğru emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Akçay, “Türkiye’nin yüzyılı başladı. Dünyanın birçok ülkesi hükümet krizleri ve siyasi istikrarsızlıklarla boğuşurken, Türkiye siyasi istikrar içinde. Diplomasiden ekonomiye, savunmadan savunmaya her alanda kutup yıldızı gibi parlıyor.” sanayiden milli teknolojiye, terörle mücadeleden egemenlik haklarımızın savunulmasına, spordan sanata.” dedi.

“Halk yaşasın ki devlet yaşasın”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, 20 yıldır “insan yaşasın devlet yaşasın” anlayışıyla vatandaşın refah düzeyini yükseltmeye ve enflasyon karşısında alım gücünü korumaya devam ettiklerini söyledi.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak son bir yıl içinde 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel kadroları, EYT yönetmeliği, asgari ücret artışları, memur ve emekli maaşı artışları gibi birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini anlatan Tunç, ” getireceğimiz kanun teklifi en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan düşürülecek 7 bin 500 liraya çıkarıyoruz böylece son 4 ayda en düşük emekli maaşına yüzde 115 zam yapmış olacağız memnun kalmadık bununla birlikte emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 1100 liradan 2 bin liraya çıkarıyoruz.Gazilerimize ödenen emekli maaşlarını da taban ücret seviyesine yükseltiyor, gazilerimizin aradaki aylık farklarını da ortadan kaldırıyoruz. … Devamsız çalışanlarımıza da ekip yolunu açıyoruz.” bilgileri verdi.

habertosya.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu