İş

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

En düşük emekli maaşına zam ve kadrolu olmayan personel için takım düzenlemesini içeren teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kanun teklifine göre en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkacak ve her iki bayramda da 2 bin lira emekli ikramiyesi yatırılacak.

GEÇİCİ İŞÇİLİK SÜRESİ ARTTI

Kanun teklifine göre, gerektiğinde kurumların geçici personel çalıştırma süreleri artırılıyor. Süreksiz çalışma durumlarında çalışanların çalışma süreleri birebir vize transferi kapsamında 11 ay 29 güne kadar artırılabilmektedir. Bu süreyi belirlemeye kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu idare, kurum ve bakanlık yetkilidir.

TIBBİ VE ÖZEL İLAÇ İÇİN EK ÖDEME

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman hekim ve sağlık ekipleri veya işçiler arasında fiyat istikrarını sağlamak amacıyla ek ödeme yapılacak.

ERDOĞAN’A İYİ NİYET VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılan zam haberini açıklamıştı. Erdoğan, “Emeklilerle ilgili çalışmalarımızı yaptık ve bu rakamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Tekrar anlatmak bana düşüyor. Müjdeyi bu gece burada vereyim. .Bunu bu akşam burada 7500 lira olarak açıklıyoruz.Hayırlı olsun.” dedi.

TATİL BONUSU NİSAN AYINDA OLACAK

2023 Ramazan Bayramı ikramiyesinin bayram öncesi Nisan ayında, Kurban Bayramı ikramiyesinin de bayram öncesi Haziran ayında tekrar ödeneceği öğrenildi. 2 bin TL bayram ikramiyesi hak sahiplerine, iş kazasından gelir elde edenlere ise iş göremezlik derecesine göre payları oranında ödenecek. Bayram ikramiyesi, emekliliği hak edenin belgesinde, birden fazla pay tutarında ve emekli maaşı alanlar için en çok ödenecek belgeden ödenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu