Ekonomi

Altınyıldız Classics’ten doğa dostu kendinden renkli pamukta ilk hasat

Altınyıldız Classics, “Yaşasın Dünya” platformu çatısı altında sürdürülebilir doğa için yaptığı çalışmalarla kendinden renkli pamuk üretimine başladı ve ilk hasadını gerçekleştirdi. Kendi renkli pamuk üretimiyle su ve enerji tasarrufu sağlamayı hedefleyen marka, çevreye yaptığı olumlu katkıyla iklim değişikliği çabasında değerli bir adım atıyor.

Erkek modasının lider markası Altınyıldız Classics, gelecek nesillere karşı sorumluluğunun bilincinde bir marka olarak “Dünya Yaşatsın” platformu altında sürdürülebilirlik çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Kaynak transferinin ancak sürdürülebilir bir dünya ile mümkün olabileceğine inanan Altınyıldız Classics, Ar-Ge çalışmaları sonucunda boyama işlemi gerektirmeyen kendinden renkli pamuk üretimine başlayarak ilk hasadını yaptı. Bu yenilikle renkli pamuklar elde ederek boyama sürecinden tasarruf etmeyi hedefleyen marka, çevreye yaptığı olumlu katkıyla da iklim değişikliği çabasında değerli bir adım atıyor.

Renkli pamuk üretimi ile bu süreçteki bazı kimyasal işlemleri ortadan kaldırmak avantaj sağlarken, büyük ölçüde enerji tasarrufu imkanı da sağlamaktadır. Kendinden renkli pamuklar yumuşak bir tuşe ve paylaşıma sahip oldukları için yumuşatıcılarla apreleme gibi bir temizleme ve düzleştirme işlemine gerek yoktur. Bu adımların atlanması sonucunda su, elektrik, elektrik, işçilik, yardımcı elementler, boya ve kimyasallardan önemli ölçüde tasarruf sağlanmaktadır. Kendinden renkli pamuktan üretilen kumaşların bir diğer avantajı da yıkandıktan sonra solma yapmamasıdır.

Habif, “Sürdürülebilirlik odağıyla yeni çağın dengeleyici markalarından biri olmaya devam edeceğiz”

Bu yeni, yenilikçi çalışma hakkında yorum yapmak BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi ve Altınyıldız Classics CEO’su Enis Habifsöz konusu:   “Altınyıldız Classics olarak eğitimden geri dönüşüme, üretimden kullandığımız elektriğe, mağazalarımıza ve ofislerimize kadar tüm ekosistemimizi sürdürülebilirlik üzerine kuruyoruz. Çıktığımız bu gezide doğaya, insana ve ekonomiye saygılı bir şekilde çalışmalarımızı yürütmeyi ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçladık. Bu alandaki tüm çalışmalarımızı “Yaşasın Dünya İçin” çatısı altında topladık. Şimdi ise bu büyük çatı altında teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımlar sonucunda kendinden renkli pamuk üretimine başladık ve ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda kendinden renkli pamuk kullanarak kimyasal ve su tüketimini önemli ölçüde azaltmayı ve büyük güç tasarrufu sağlamayı planlıyoruz. Sürdürülebilirlik odaklı, çevreye duyarlı adımlar atan bir marka olarak, teknoloji gücümüzü doğa ile ne kadar uyumlu kullanırsak çevreyi o kadar koruyabileceğimizi düşünüyoruz. Kendinden renkli pamuk üretimimiz de bu vizyonun sonucunda doğdu. Karbon ayak izimizi azaltan, gelecek nesillerin yaşam alanlarını koruyan yenilikçi uygulamalarla tamir eden, dengeleyen, yenilikçi uygulamalarla yeni çağın lider markalarından biri olmaya devam edeceğiz.”

Renkli pamuktan 15 bin adet giysi yolda

Altınyıldız Classics’in Çukurova’da 5 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirdiği rengârenk pamuk ekimi sonucunda ilk hasatta 2 bin 230 kilogram pamuk toplandı. Hasadın ardından kumaş üretim sürecine geçilerek pamuktan 780 kilogram lif elde edildi ve 4000 kilogram iplik ipliğe dönüştürüldü. Daha sonra örme işlemi ile ipliklerden yaklaşık 3500 kilogram kumaş elde edildi. Erkek modasına bağlı kalan marka, sweatshirt, t-shirt, eşofman ve şort olmak üzere yaklaşık 15.000 adet triko üretmeyi hedefliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu