Haber

Trabzon’da HÜDA PAR standının açılmasıyla tansiyon yükseldi

Trabzon’da Kahramanmaraş Caddesi’nde stant açan HÜDA PAR’lılar ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Esertürk, “Trabzonluyum, Türk’ün oğlu Türk’üm. Lütfen bunu buradan kaldırın. Türklüğe hakaret edenleri, Türk bayrağına karşı çıkanları çıkarın” diyen bir vatandaşa, Esertürk dedi. Lütfen konuşma. Anayasayı hiç okudunuz mu?

Güvenlik güçleri stant çevresinde güvenlik önlemi aldı. Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, olayın yaşandığı yere gelerek vatandaşları sakinleştirip olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

“HERKESİ KORUYORUZ”

Trabzon Emniyet Müdürü Esertürk’e bir vatandaş, HÜDA PAR üyelerini kastederek “Neden onları koruma ihtiyacı hissediyorsunuz?” diye sordu. Ertürk, “Herkesi koruyoruz. Sizi de koruyoruz, onu da koruyoruz. Seçim döneminde Anayasa ve yasalara, 298 sayılı Kanuna göre hareket ediyoruz.”

“ANAYASAYI HİÇ OKUDUNUZ MU?”

Bir başka vatandaş da Esertürk’e, “Ben Trabzonluyum, Türk’üm, Türk oğluyum. Lütfen bunu buradan kaldırın. Türklüğe hakaret edenleri, Türk bayrağına karşı çıkanları çıkarın” dedi. Esertük vatandaşa, “Siyasi kimliğiniz var mı? Rastgele bir partiye üye misiniz?” diye sordu. Vatandaş, “Üyeyiz tabi” diye yanıt verdi. Ertürk, vatandaşa “Hangi siyasi partiye mensubusunuz?” diye sordu. Vatandaşlar ise “Siyasi parti üyeliğim çok mu değerli?” Esertürk, “Neden? Buraya hesap sormaya geldiniz. Tekrar ediyorum, hiçbir siyasi parti burada operasyon yapmasın. Lütfen Trabzonlular arasında konuşmayın. Buradaki insanların ruhuna ve bedenine ameliyat yapıyorsunuz. Anayasayı hiç okudunuz mu Temel hak ve hürriyetlerle ilgili kısımlar Okudunuz mu? Buraya gelip millete operasyon yapamazsınız” dedi.

“TRABZON HALKI HER ZAMAN ŞİDDETE KARŞI OLDU”

Esertürk, başka bir vatandaşa hitaben, “Birileri suç duyurusunda bulunursa, bunu konuşursa, devlet de siz de tespit edip kayıt altına alacaksınız, suç duyurusunda bulunacaksınız. Biz de yasal işlem başlatacağız. Suça bakıyoruz” dedi. , suçlu değil.”Kimlik, memleket, bunların hiçbiri değerli değil. Sana bunu söylememe izin ver; Trabzon’un gerçekten iyi duygularıyla kimse böyle şeyler düşünmesin. Trabzon’a kimse zarar veremez. Trabzon halkı her zaman şiddete karşı olmuştur. Niyetlerini tartışabilirler” dedi.

HÜDA PAR, yaşanan gerginlik sonrası standını kapattı.

Kaynak: ANKA / Siyaset

habersur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu