Ekonomi

Torku Gıda’dan bir ilk daha

KONYA (İGFA) –Torku ürünlerini üreten Panagro, Snack ve Seydibey tesisleri, Türk Standartları Enstitüsü tarafından çok titiz ve titiz bir incelemeden sonra “Sürdürülebilir Güvenli Üretim Sertifikası” almaya hak kazandı.

Sürdürülebilir İnançlı Üretim için Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Rehberi’nin hazırlanmasında titiz bir çalışma yürüten ve toplumun yaşam beklentisini artırma misyonuyla kuruluşlara faaliyet alanlarında rehberlik eden Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Çumra Şekerli Mamuller-Atıştırmalık Şubesi ve Seydibey Zirai Eserler Proses Entegre Tesisleri “TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi”. Konya Şeker, aynı anda 3 büyük tesisi ile gıda bölümünde Türkiye’de bu sertifikayı alan ilk kuruluş oldu. Torku yaptığı işlerde hijyenini, kalitesini ve güvenilirliğini bir kez daha kanıtlamıştır.

Kaliteli üretim ve hijyen kurallarını eksiksiz yerine getirdiklerini belirten Konya Şeker yetkilileri, toplum sağlığı ve sağlıklı gıdaya erişimin kurumun önde gelen ana hedeflerinin ortasında yer aldığını belirterek, “Türkiye’de bir ilk olmak bizim için. özellikle 3 tesisimiz ile aynı anda bu belgeyi alarak, Torku olarak halkımıza ilk hizmet eden ve tüketimde gıda güvenliğinin güvencesi olan ilkler arasında yer almaya devam edeceğiz.”

haber-besikduzu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu