Yaşam

Saatlerce Çalışmanıza Gerek Yok! Fayans ve Derzleri Beyaza Döndüren Mucizevi Karışım

Fayansların temizlenmesi çok daha kolay olsa da karoların ortasındaki kirleri çıkarmak çok daha zordur. Derzlerdeki kirli harç kalıntıları ve zamanla biriken kir ve tozlar karoyu ne kadar silseniz de bakımsız bir görünüme neden olabilir. Derz aralarını temizlemek için etkili bir karışım arıyorsanız sizler için derlediğimiz bu karışımları deneyebilirsiniz.

Eklemin ortasında kalan kalıntılar oldukça inatçı olabilir.

Bu lekeleri ve yağları çıkarmak için çeşitli formüller araştırılmaktadır. Çok para ödeyerek alınan temizlik ürünleri bile derz ortasının temizliğinde etkili sonuç vermeyebilir.

Fayansların ortasındaki harç temizliği için bu ipuçlarıyla, en kirli harcı bile orijinal durumuna geri getirebilirsiniz.

Sararmayı önlemek için her ay veya gerektiği gibi temizleyin. Derz dolgusunu kirli gördüğünüzde şu yöntemleri uygulamalısınız:

Derzin ortası nasıl temizlenir?

3/4 fincan ev tipi klorlu ağartıcıyı 3 litre suyla karıştırın. Lastik eldiven giyin ve formülü küçük alanlara tek seferde uygulamak için sert bir fırça kullanın. Sıvının size veya çevrenizdeki yüzeylere bulaşmamasına dikkat edin. Birkaç dakika bekletin, sonra tekrar fırçalayın ve yıkayın.

Banyonuzu pırıl pırıl yapmak için çamaşır suyu ve diğer kimyasallara güvenmek zorunda olmadığınızın kanıtı bu formülde saklı.

Doğal temizleyiciyi yapmak için ihtiyacınız olan sadece 3 malzeme var:

  • Kabartma tozu

  • Hidrojen peroksit

  • Fırçalamak

Sadece 3 malzeme ile tüm kiri ve kireci anında yok edecek, fayanslarınız pırıl pırıl parlayacak.

Kabartma tozu ile hidrojen peroksiti macun benzeri bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Derz ortasına uygulayın, birkaç dakika bekleyin, ardından sert bir fırça ile fırçalayın ve durulayın.

Farklı bir prosedür daha…

Banyo ve derz temizliği birçok ev hanımı için en zor durumlardan biri olurken banyo derz temizliğinde uygulayacağınız bu farklı prosedür sayesinde daha etkili bir sonuç alabilirsiniz.

Tüm kirlerden kısa sürede kurtulmak mümkündür.

Banyo derzlerinin temizliğini sağlarken uygun bir kapta hazırlayacağınız beyaz sirke ve bulaşık deterjanı karışımı tüm kirlerin kısa sürede akıp gitmesine yardımcı olacaktır.

Kısa sürede banyonuzun tüm kir ve kireçten arındığını göreceksiniz!

Beyaz sirke ve bulaşık deterjanını aynı oranda uygun bir sprey şişesine koyduktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye püskürtün ve ardından süngerle ovmaya başlayın. Bu kadar basit!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu