Haber

Sosyal konut başvurusunda bulunanların dikkatine! Dolandırıcılar harekete geçti

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut atılımı olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinde ilk ve ikinci etap kura çekimleri devam ederken, Toplu Konut İdaresi’nden dolandırıcılık yapıldığına dair uyarı geldi. TOKİ adını kullanarak.

PARTİ TUTMADIKLARINI SÖYLEDİLER VE ÖDEME İSTEDİLER

Yapılan uyarıya göre, yönetimin adının kullanılarak dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu belirlendi. Açıklamada, arsadan konut çıktığı söylenerek ödeme talep edenlere prestij olmaması gerektiği vurgulandı.

TOKİ’NİN AÇIKLAMASI

TOKİ’nin uyarısı şu şekilde: “Konut bulmakta güçlük çeken dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahiplerine bulaştıran idaremizin adı kullanılarak uydurma iletişim numaraları üzerinden dolandırıcılık ve dolandırıcılık teşebbüslerinde bulunulduğu tespit edilmiştir. son günler.

İŞLEMLER SADECE BELİRLİ BANKALARDAN YAPILMAKTADIR

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 250 binlik sosyal konut projemiz kapsamında ‘Çekilişte ev sahibi oldunuz para isteniyor’ kısmından dolandırıcılık girişiminde bulunulduğuna dair şikayetler var. bunun için’.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; Yönetimimiz tarafından satışa sunulan konutların başvurularının toplanması, sözleşme imzalanması, bölünmesi, teslimi, tapu işlemleri vb. İşlemlerin tamamı TC Halk Bankası ve TC Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilmekte olup, başka bir banka şubesi ve/veya bireysel hesaplar üzerinden işlem yapılmamaktadır.

“ÖDEME İSTEYENLERE SAYGI GÖSTERMEYİN”

Bu sebeple telefonla veya şahsen sizinle iletişime geçip ev var diyerek ödeme talebinde bulunan kişi veya kişilere itibar edilmemelidir. Ayrıca sizinle iletişime geçilerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa hata beyanı yapılması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için İdaremize ait internet sitesi (www.toki.gov.tr), davet merkezi (444 86 54), kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye prestij yapmamaları, iş ve işlem yapmamaları gerekir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu