İş

Dünyanın en büyük üçüncü kripto platformundan işten çıkarma kararı

Kripto varlık alım satım platformu Kraken, iş gücünün yüzde 30’unu oluşturan 1,100 çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Günlük süreç hacmine nazaran dünyanın en büyük üçüncü kripto varlık alım satım platformu olan Kraken’ın işten çıkarma kararı, platformun rakipleri Coinbase ve Gemini’ın aldığı benzeri kararların akabinde geldi. Kripto varlık fiyatlarının düşmesiyle platformlardaki aktivitenin de azalması nedeniyle, platformların gelirleri de düştü. Buna ek olarak FTX’in iflası da piyasadaki belirsizliğe katkı sağlıyor.

Platformdan yapılan açıklamada “Maalesef finansal piyasalar üzerindeki olumsuz etkiler devam etti ve maliyetlerimizi talep ile uygun hale getirmemizi sağlayacak seçenekler tükendi” dendi.

Kraken’ın son devirde süratle büyüdüğü, ancak bu işten çıkarmayla şirketin iş gücünün bir yıl evvelki durumuna geri döneceği belirtiliyor.

Bloomberg Opinion Müellifi Aaron Brown, “Bu durum çoğunlukla kripto alım satım hacminin azalması ile bağlantılı. Buna ek olarak, neredeyse tüm teknoloji şirketlerinin iyi zamanlarda gereğinden fazla işe alım yapması, kötü zamanlarda işten çıkarmaları gerekli hale getiriyor” dedi.

Kraken, birkaç gün evvel ABD Hazine Bakanlığı’na, İran’a olan yaptırımları ihlal etmesi nedeniyle 362 bin dolar ödemeyi kabul etmişti. İki ay evvel ise, şirketin CEO’su Jesse Powell, misyonundan ayrılacağını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu