Haber

Son Dakika: İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinde Inter’i 1-0 mağlup eden Manchester City, Avrupa’nın en büyüğü oldu

İstanbul İngiliz ekibi Manchester City ile İtalyan ekibi Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. İlk yarının sakin sona ermesinin ardından ikinci yarıda gol perdesi açıldı. Rodri’nin golüyle kupaya ulaşan Manchester City, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.

BRUYNE SESSİZ İLK YARIDA YARALANDI

Manchester City’nin süper yıldızı Kevin De Bruyne, yavaş ilerleyen ilk yarıda sakatlandı. Belçikalı yıldızın yerine 36. dakikada Phil Foden oyuna girdi.

İLKAY VE HAKAN HARİKAYDI

Manchester City’nin Türk-Alman futbolcusu İlkay Gündoğan ile Inter’de forma giyen A Milli Takımı’nın futbolcusu Hakan Çalhanoğlu, maçta orta sahada sık sık karşı karşıya geldi. Her iki oyuncu da birbirlerine sert fauller yaptı. Belirli bir pozisyonda Hakan, İlkay’a karşı oldukça acımasızdı.

DZEKO VE INZAGHI TARTIŞIYOR

Edin Dzeko ile Teknik Direktör Simeone Inzaghi, Inter’de 57. dakikada tartıştı. Yerini Lukaku’ya bırakan Boşnak golcü, hocasına sert tepki gösterdi.

RODRI’DEN AKILLI GOL

İkinci yarıda daha baskılı oynayan Manchester City, 68. dakikada aradığı golü buldu. Ceza sahası dışında karambolün ardından önüne düşen topa vuran Rodri, fileleri havalandırdı. İngiliz grubun oyuncuları ve teknik ekibi büyük sevinç yaşadı.

HEPSİNİ EZDİLER

Devler Ligi’nde yenilgi yüzü görmeyen Manchester City, finalde Inter’i alt ederek en çok gol atan (31) ve en az gol yiyen (5) grup unvanıyla İstanbul biletini aldı.

KRAL HAALAND

22 yaşındaki Norveçli yıldız, bu dönem Şampiyonlar Ligi’nde attığı 12 golle şampiyonluk yarışında birinci sırada yer alıyor. Norveçli yıldız, Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan oyuncu oldu.

MANHESTER CITY’NİN İLK KUPASI, GUARDIOLA TARTIŞMASINI SONLANDIRDI

Daha önce 2020-21 döneminde Chelsea ile final kozunu paylaşan ve kaybeden Manchester City’de son nokta geldi. İngiliz devi, daha önce defalarca yarı finalden döndüğü İstanbul’da Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak şeytanın ayağını kırdı. Premier Lig’e damgasını vuran Guardiola, “Devler Ligi’ni kazanamam” eleştirilerini bu galibiyetle gömdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAÇA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manchester City – Inter Şampiyonlar Ligi finalini Atatürk Olimpiyat Stadı’nda izledi. Erdoğan’a FIFA Lideri Infantino, UEFA Lideri Ceferin, BAE Devlet Lideri Al Nahyan ve Manchester City’nin sahibi Şeyh Mansur eşlik etti. Maça Macaristan Başbakanı Victor Orban, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Ürdün Başbakanı Bishar Al-Hasavneh, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Karadağ Başbakanı Dritan Abazoviç ve İtalya Meclis Başkanı Ignazio la Russa da katıldı.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI’NDA GÖRSEL ŞÖLEN

Manchester City ile Inter arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi büyük bir görsel şölen yaşandı. Final için İstanbul’a gelen dünyaca ünlü sanatçılar maça dakikalar kala sahne aldı. İlk olarak Burna Uzunluk sahne aldı. Daha sonra Anitta dansçılarıyla birlikte sahne aldı. Macar piyanist Adam György, oyuncular sıraya girerken sahada canlı Şampiyonlar Ligi müziği çaldı. Ardından maç başladı.

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu