Haber

Soma maden faciasında oğlunu kaybeden milletvekili adayı Gülsüm Çolak: ‘Sorumlular cezalandırılmadı’

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasında oğlunu kaybeden Yeşil Sol Parti Manisa Milletvekili adayı Gülsüm Çolak“Süreç bizi çok yaraladı. Şunu söylüyorum, neden mazlumları savunan bir hukuk sistemi yok. Neden mazlumları savunan, onları düşünen bir hükümet sistemi yok? Sorumluları cezalandırılmadı” dedi.

Soma maden faciasının 9’uncu yılında hayatını kaybeden 301 madenci bugün anılıyor. Oğlu Uğur Çolak’ı Soma maden kazasında kaybeden Gülsüm Çolak, Yeşil Sol Parti’den Manisa Milletvekili adayı oldu. Gülsüm Çolak, Soma maden faciasının 9. yıl dönümünde çektiği fotoğrafla hem oğlunu anlattı hem de süreci eleştirdi. Çolak, şunları söyledi:

“Canlı çocuğumu elimden aldılar. O maden, kasten geldiğimi söyleyen katliamda 301 kişiye mezar oldu. Sorumlular hiçbir şekilde cezalandırılmadı. Kişi başı 6 gün yatağa dahi gitmediler. bir anne, ben hala bir anne olarak vicdanımla hesaplaşıyorum bunun sorumluları sanki vicdanlarıyla hesaplaşıyorlar mı?

“HAYATIMIZI ÇOK ETKİLEDİ”

İnanın mahkeme heyeti mazlumun hakkını değil, sermayenin hakkını savunur. Süreç bizi çok yaraladı. Bunu söylüyorum, neden mazlumun hakkını savunan bir hukuk sistemi yok dedim. Neden mazlumları savunan, onları düşünen bir hükümet sistemi yok? Bizi çok kırdılar, hala da acıyor. 9. yılımıza gireceğiz, kalbim hala acıyor. Sorumlular henüz cezalandırılmadı.

“sermayeye ödül”

Soma davasında alınan kararlar, sermayeye ödül demek. Ezilen ve ölen madencilerin aileleri için yıkıcı bir karardı. 301’in davasında vicdanları rahatlatacak bir karar çıksaydı, sorumlular cezalandırılsaydı bugün Ermenek olmayacaktı. Bugün Siirt olmazdı, bugün Amasra olmazdı. Milyonlarca iş kaybı ve iş kazası olmazdı. İşçi sınıfının ezilmediği, emekçinin sömürülmediği bir sistemde adalet istiyoruz.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu