Haber

Özhaseki: İstanbul ve Marmara’nın dönüşümünü hızlandıracağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul’un ve Marmara’nın dönüşümünü en kısa sürede hızlandıracağız.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kentsel dönüşüm yasasının önümüzdeki günlerde Meclis’ten büyük destek alarak yasalaşacağını düşündüğünü ifade eden Özhaseki, “Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul’un ve Marmara’nın dönüşümünü en kısa sürede hızlandıracağız. “

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün kurulduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, “Çalışmalarımız devam ediyor, yönetmelik hazırlayıp yayınlayacağız. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüz aracılığıyla ülke genelinde dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Bilim insanları ‘Hazırlık için 1 birim harcama’ diyor Depremden önce depremden sonra 7 kat artıyor.’ Biz, “Ülkemizdeki sağlıksız yapı stoğunu yenilemek konusunda kararlıyız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen şehirlerde konut teslim süreleri hakkında konuşan Özhaseki, şunları söyledi:

“6 Şubat depreminde hasar gören kentlerimizde 200 bin konutun inşaatı hızla devam ediyor. Şu anda yaklaşık 50 bin konut ve köy evinin inşaatını bitirmek üzereyiz. İnşallah Aralık ayında Cumhurbaşkanımızla birlikte, Tamamlanan konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz. Alt ve üst yapısı, yolları ile yeni şehirler inşa ediliyor. İşimiz kolay değil ama Allah’ın izniyle üstesinden geleceğiz.”

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren beton firmalarıyla toplantı yaptıklarını hatırlatan Özhaseki, “Gerçek maliyeti 1.300 lira civarında olan beton mikseri için ‘nakliye fiyatları arttı, biz yaptık’ gibi bahanelerle 3 bin liraya kadar ücretler isteniyor. ekipman bulamıyoruz, agrega bulamıyoruz, işçi ve usta bulamıyoruz.’ “Bunun fahiş bir fiyat artışı olduğunu, kabul edilemez olduğunu ve piyasa gerçekleriyle örtüşmediğini ifade ettik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu fırsatçılığın önüne geçeceğimizi ifade ettik” dedi.

İlk Evim Arsa projesinde son durum hakkında bilgi veren Özhaseki, “İstanbul’da artık ‘Yarısı Bizden’ kampanyası var. İstanbul’da 250 bin sosyal konut var. Projelerinin programını da tamamlayacağız. Kasım sonu. 1 milyon 20 bin vatandaş “Evimizi yenileyeceğiz, siz bize para verin, destek olun” diye açıkladı. – ANKARA

nilufer-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu