Haber

Filistinli Gazeteci Takiya: Gazze’deki mücadele NATO’ya karşı mücadeledir

Radyo Sputnikyayınlanan İsmet Özçelik ile Ankara Arasındaki Farkprogramın konuğu Filistinli Gazeteci Muhammed Ebu Takiya olmuş. Onun ailesi de Gazze’de Orada bulunan Takiya, bölgedeki son gelişmeleri aktardı. Takiya şu açıklamalarda bulundu:

‘Gazze düşerse sıra Türkiye’ye gelir’

“Gazze’de devam eden çabalar bölgenin özgürlük çabası olarak görmek mümkündür. Gazze düşerse sıra bölgedeki mevcut ülkelere gelecek ve onlar davalarında birinci olacaklar. İran değil Türkiye var. Çünkü daha önce Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sorunu Yunanistan’laydı. Ama bugün yalnızca YunanistanSadece destekledikleri için değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz“Bu, Türkiye’deki varlığının yanı sıra, Türkiye’ye yönelik stratejik bir tehdittir.”

‘Gazze NATO’nun insafına kaldı’

“Gazze sadece işgalci İsrail’in değil, aynı zamanda İsrail’indir” NATO’nun insafına bırakıldı durumunda. Çünkü Gazze şu anda sadece işgalci İsrail’e karşı değil, Türkiye dışındaki tüm NATO üyelerine karşı da savaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri Bölgede işgalci İsrail’e darbe indirildiğini anladığı sırada müdahale etti. Sonra İngilizlerin müdahalesi, ardından da Fransızların müdahalesi var. Orada tüm Batının takviye edilmesinden bahsetmek mümkün. ABD’nin, İngiliz ve Fransızların desteği“Bir meslek oluşumundan bahsediyoruz”

‘Kilometrekareye 33 ton bomba düşüyor’

“Gazze’de kilometre kare başına 33 tondan fazla bomba atıldı İşgalci İsrail tarafından. Böyle bir süreçten sonra bu kadar çok yardım kamyonunun gelmesi gerçekten insanlık adına bir utançtır. Gazze’den yapılan açıklama hep bu yönde; ‘Ordularınızın hareket etmesine izin vermeyin. insani yardım‘Teslim et’ açıklamaları geliyor.”

‘İsraillilerle ciddi çatışmalar var, 16’dan fazla tank kaybettiler’

“Gazze’de son üç gündür sıkıntı var” havadan, karadan ve denizden yoğun bombardıman altında . İşgal altındaki İsrail ve tank birlikleri Kuzeybatıda, Gazze’nin yumuşak karnında, karayla denizin birleştiği bölgede ilerlemeye çalışıyorlar. Öncelikle 1-2 gün açık alanlarda konuşlanmaya başladılar. Oradan yerleşim bölgelerine doğru ilerlemeye çalışıyorlar, neredeyse 2-3 kilometrelik bir ilerlemeden söz edebiliriz. yerleşim bölgesindeönemli çatışmalar, Önemli bir çaba yürütülüyor. Son 12 saatte direniş tarafından 16’dan fazla tankın imha edildiği belirtildi. İsrailliler tuzağa“Direniş de geri çekildi ve direniş tarafından oradaki onlarca işgalcinin yok edildiği yönünde açıklamalar yapıldı.”

nurdagi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu