Yaşam

Nilüfer Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Sezonun En İyi Gişe Oyunu “1984” İstanbul Turnelerine Başlıyor!

İstanbul’da ilk oyunlar bu hafta İBBŞT Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde!

“1984” önümüzdeki hafta İstanbul’da 3 Mayıs Çarşamba günü BBT Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ve 7 Mayıs Pazar günü Kadıköy Belediyesi Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde yeniden seyirciyle buluşacak!

George Orwell’in klasikleşmiş romanı “1984”ün Robert Icke ve Duncan Macmillan tarafından yazılan çağdaş tiyatro uyarlaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu hafta Orgeneral Murat Daltaban yönetmenliğinde düzenlediği Kent Tiyatroları Buluşmaları kapsamında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde olacak. Nilüfer Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni. İstanbul seyircisiyle buluşuyor.

Kimliğini parti kimliği altında tanımlayan Winston’ın hayatı, günlük tutmaya başlamasıyla değişir. Big Brother’ın herkesi izlediği Okyanusya’da, anılarını, düşüncelerini ve gözlemlerini yazdığı bu günlük, Winston için büyük bir tehlikedir. Winston’ın; Geçmişi, şimdiyi, geleceği sorgulamaya başlaması ve aşık olması onu tehlikeli kılıyor ve cezası da “duyarsızlaşma”. Winston ya bir kahraman olacak ya da “hiç kimse” olmayacak.
George Orwell’in kişilik ve insan haklarının tamamen yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, inanılmaz bir hayal gücüyle insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü romanından Robert Icke ve Duncan McMillan’ın uyarladığı, Ayberk Erkay’ın çevirdiği NKT. Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban yönetti.

Müziklerini Oğuz Kaplangı’ya, Burak Etöz ve Cem Yılmazer’e, Işık Tasarımını Cem Yılmazer’e, Koreografisini Tan Temel’e, Kostüm Tasarımını Tomris Kuzu’ya, Görüntü Tasarımını ve Operasyonunu Okan Temizarabacı’ya yapan 1984 yapımı … Oyunda NKT oyuncuları; Adem Mülazim, Gizem Güçlü, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, Mert Tiryaki, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Ağaoğlu, Cihat Temel.

“1984” İstanbul gösterimleri devam edecek!

Bakırköy Belediye Tiyatrosu, 3 Mayıs 2023 tarihinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 15.30 ve 20.30’da, 7 Mayıs Pazar günü ise 16.00 matine ve 20.00’de Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde olmak üzere iki oturumla sahnelenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu