Haber

Kuşadası Spor Turizminin Merkezi Oldu

Eşsiz güzellikteki doğası ve konaklama imkanlarıyla yerli ve yabancı turistler için tatil cenneti olan Kuşadası, Önder Ömer Günel’in görevde olduğu 5 yılda yapılan yatırımlar ve desteklerle spor turizminin merkezi haline geldi. Bu kapsamda Kuşadası, son dönemde basketbol ve futbol turnuvalarına katılmak üzere kente gelen 4.500 sporcuya ev sahipliği yaptı. Dünya futbol devleri Inter ve Juventus’un genç oyuncularının da yer aldığı konvoy, kış döneminde kentin turizmine ve ekonomisine canlılık getirdi.

Yaz aylarında denizi, kumu, güneşi, tarihi kalıntılara yakınlığı, kaliteli tesisleri ve doğal güzellikleriyle milyonlarca turistin tatil için ilk tercihi olan Kuşadası, kış aylarında ise spor turizmi ile ön plana çıkmaya başladı. Lider Ömer Günel’in göreve gelmesinden sonra kent genelinde yapılan altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla çehresini değiştiren Kuşadası, kulüplerin özellikle akademi takımlarının kamp yapma konusunda ilk sıralarda yer alıyor. Kuşadası Belediyesi’nin sporun tüm branşlarına yıl boyunca verdiği kesintisiz destek ve bakımlı tesisleriyle kulüplere birçok avantaj sunan Kuşadası’nda, spor turizminin yaygınlaşması da kent ekonomisine değerli katkı sağlıyor.

Kuşadası, geçtiğimiz günlerde aralarında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi Türk takımlarının yanı sıra dünya futbol devleri Inter ve Juventus kulüplerinin altyapı oyuncuları ve çeşitli basketbol takımlarının sporcularının da bulunduğu yaklaşık 4 bin 500 kişilik bir heyeti ağırladı. Kentte bir hafta kalan sporcular 25 bin gece geçirdi. Kuşadası Belediyesi Davutlar Mahallesi’ndeki Yüksel Alkışlı ve Uğur İnan Kapalı Spor Salonunu antrenman ve maç yapmak için kullanan sporcular, Kuşadası’ndan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Kuşadası yılın 4 mevsimi ziyaretçilerine farklı spor alternatifleri konusunda birçok seçenek sunmaktadır. Akdeniz ikliminin tüm hoşluğuyla yaşandığı kent, doğal mağaraları ve resiflerinin yanı sıra uçak batığıyla da dalış tutkunlarının vazgeçilmez mekanlarından biri. Bunun dışında Kuşadası’nda yıl boyunca yamaç paraşütü, bisiklet, trekking (doğa yürüyüşü), yüzme, su altı fotoğrafçılığı ve kitesurf gibi farklı aktivite ve sporlar da düzenlenmektedir. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu