Haber

Vali Coşkun, Denizli’de Yaşanan Asayiş Olaylarına İlişkin Açıklamada Bulundu

Denizli’de yaşanan asayiş olaylarına ilişkin açıklama yapan Vali Coşkun, geçen yıla göre trafik kazaları ve dolandırıcılık olaylarında artış olduğunu, diğer asayiş olaylarında ise ciddi düşüş yaşandığını belirtti.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un Polis Evi’nde basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıya Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatmana katıldı. Metin, İl Basını. Reklam Ajansı Şube Müdürü Abdullah Güler, yerel basın kuruluşları ve ulusal haber ajanslarının temsilcileri katıldı. Denizli’de 2023 yılında yaşanan güvenlik ve asayiş olayları hakkında bilgi veren Vali Coşkun, bu olaylarla ilgili Polis ve Jandarma ile birlikte çalışmaya kararlı olduklarını vurguladı. 2023 yılında yaşanan emniyet ve emniyet olaylarında bir önceki yıla göre azalmalar olduğunu belirten Vali Coşkun, birkaç konuda da artış olduğunu ifade etti.

“Denizli’de dolandırıcılık vakalarında artış yaşandı”

Ülke genelinde dolandırıcılık vakalarında artış olduğunu ve bu artışın Denizli’de de yaşandığını belirten Vali Coşkun, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi vatandaşlarımızın dijital platformlarda daha fazla vakit geçirmesi sonucunda, Teknolojinin gelişmesi, sosyal medya kullanımının artması ve internet sitelerinden alışverişin artması.” İlimizde dolandırıcılık olaylarında artış yaşandı. Bu olaylar incelendiğinde olayların yüzde 78’inin bilgi sistemleri, bankalar veya kredi kuruluşlarının araç olarak kullanılmasıyla meydana geldiği görülüyor. Bu şekilde dolandırılan mağdurlar genellikle alışveriş sitelerinde ya da sosyal medyada gördükleri bir ürünü satın almak için insanlarla iletişime geçiyor. “Bu işlemin şahısların vermiş olduğu banka hesaplarına para yatırmak veya bedel ödemek suretiyle yapıldığı bilinmektedir. Kendilerini telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler tarafından dolandırılmaya çalışılan mağdurları değerlendirdiğimizde; Savcılar, askerler, adliye çalışanları ya da üst düzey kamu görevlilerinin yaş ortalamasına bakıldığında çoğunluğunun 60 yaş ve üzeri olduğu anlaşılıyor.” söz konusu.

Gruplar olayların analizine göre düzenlenir

Vali Coşkun, hem İl Emniyet Müdürlüğü hem de İl Jandarma Komutanlığı’nın, hata ve suçlularla mücadele kapsamında ilde meydana gelen olayların yer, zaman, prosedür bilgileri ve kabahat türleri açısından aylık analiz raporları hazırladıklarını ifade etti. Motorlu gruplar, market ve mahalle bekçileri de koruyucu hizmet görevlerini yerine getiriyor. Jandarma ekiplerinin suçların ağırlaştığı bölgelere göre hizmetlerini düzenlemeye çalıştığını vurguladı. Coşkun, bilişim sistemleri üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleri konusunda vatandaşları uyararak, mahalle muhtarları, banka yetkilileri ve noter memurlarıyla dolandırıcılıkla ilgili gerekli toplantıların yapıldığını ve broşürlerin dağıtıldığını söyledi.

2023’te 1 milyon 77 bin 834 aracın muayenesi yapıldı

Trafik olaylarına ilişkin açıklama yapan Vali Coşkun, “İlimiz genelinde 2023 yılında 1 milyon 77 bin 834 araç trafik birimlerimiz tarafından muayene edilmiş olup, hedeflenen denetim sayısının çok üzerinde araç muayenesi yapılmıştır. Artan nüfusla birlikte araç muayenesi gerçekleştirildi. Araç sayısı ve araç sayısı nedeniyle trafik kazalarında da artış yaşandı.”Kazaların önlenmesi adına uygulama ve kontrol sayısını artırıyoruz. Özellikle drone ile kontrole öncelik vererek, gelecekte ana güzergahlarda daha fazla drone kontrolü yapmayı hedefliyoruz” dedi.

“Bağımlılığa ve çabaya değer veriyoruz”

Vali Coşkun, uyuşturucu olaylarında ülkenin gençliğini ve geleceğini etkileyen en önemli sorunlardan biri olan madde bağımlılığıyla mücadelenin en önemli konulardan biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Sonu ölümle sonuçlanan bu bağımlılıktan kurtulmanın yolu erken teşhistir. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızın projelerinden biri de ‘En İyi Narkotik Polis Annesi’ projesidir. Bu anlamda yürütüyoruz. Hem jandarmamız hem de emniyet teşkilatımız aracılığıyla ilimizde bilgilendirme çalışmaları İl Emniyet Müdürlüğümüzün hazırladığı ‘Mahallemde Maç’ ‘Orada’ projesiyle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çok kapsamlı bir organizasyon yapıyoruz. . 50 mahallede ekiplerin kurulacağı organizasyondan başarılı sonuç alacağımıza inanıyoruz.” – DENİZLİ

haberbunyan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu