Ekonomi

“Daikin ile Yaşanabilir Gelecek” Video Yarışması Başlıyor

Tüm faaliyetlerinde, sattığı ürünlerde ve analizlerinde sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar net sıfıra indirmeyi hedefleyen iklimlendirme sektörünün lider markası Daikin, iklim krizi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla imaj yarışı düzenliyor. “Daikin ile Yaşanabilir Gelecek” imaj yarışmasıyla katılımcılara küresel iklim değişikliğine ilişkin fikirlerini, çözüm önerilerini ve umutlarını paylaşma fırsatı veriliyor. Ücretsiz olarak başvurulabilecek görsel yarışması başvuruları 29 Ocak’ta başlayıp 22 Nisan’a kadar devam edecek ve ödül almaya hak kazanan görseller 24 Haziran’da açıklanacak.

Avrupa’da 50. yılını kutlayan, Japonya’da ise 100. yılını kutlamaya hazırlanan iklimlendirme sektörünün lider markası Daikin, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmaya yönelik yeni bir proje başlatıyor. “Temiz Hava Elçileri Projesi”, “maratHOME” proje sponsorluğu ve “Daikin İklimlendirme Sözlüğü” gibi iklim farkındalığıyla ilgili birçok proje ve uygulamaya imza atan Daikin Türkiye, imaj yarışmasıyla bu konuda yeni farkındalık yaratmayı hedefliyor bu zaman.

“Daikin ile Yaşanabilir Gelecek Video Yarışması”nın temel kuralı, görsellerin iklim değişikliğinin etkilerini anlatması ve konuya ilişkin farkındalığı artıracak içerikler içermesidir. Yarışmaya 18 yaş üstü kişiler 30 dakikayı aşmayan görsellerle ücretsiz olarak katılabilirler. Tek görselle başvuru yapabilecek yarışmacıların ayrıca Daikin Türkiye YouTube hesabına abone olmaları gerekmektedir.

Yarışmanın diğer koşulları arasında Türkçe içerikli başvuru yapılması ve görsellerin üretim yılının 2022 veya 2023 olması yer alıyor. Yarışmanın tüm koşullarına daikinyarisma.com adresinden ulaşılabilir.

Kazananı Daikin Türkiye Youtube Takipçileri Belirleyecek

Başvurular 29 Ocak’ta başlayacak ve 22 Nisan’a kadar daikinyarisma.com adresindeki “Online Başvuru Formu” aracılığıyla kabul edilecek. Yarışmaya katılan görseller, ünlü radyo programcıları Nihat Sırdar ve Mete Güçlü, Daikin Türkiye Kurumsal İrtibat Bölüm Müdürü Hülya Dinçer, Reklam Ajansı Müdürü Melis Yarıcı ve Belgesel Yapımcısı Sedat Açıl’ın yer aldığı Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek ve finale kalan 5 görsel belirlenecek. Daikin Türkiye YouTube hesabında yayınlanacaktır. seçilecektir. Finale kalan 5 görsel YouTube’da izleyici oylamasına sunulduktan sonra en çok izlenen ve beğenilen görsel birincilik ödülünü alacak. Yarışmanın galibi Apple 6. Nesil iPad Pro 12.9″ ödülünü alırken; İkinciliğe Daikin Shira Eco 9000 BTU/h FTXP25N Inverter Klima R32 verilecek, üçüncüye ise Sensira 9000 BTU/h FTXF25E Inverter Klima R32 verilecek.

Daikin Türkiye’nin hayata geçirdiği projelerde çevre ve iklim duyarlılığı konularının önemli bir yer tuttuğunu belirten Daikin Türkiye Kurumsal Bağlantılar Bölüm Müdürü Hülya Dinçer, şunları söyledi: “İklim krizinin etkileri ve maalesef olası sonuçları her geçen gün daha fazla hissediliyor. hepimizi derinden etkileyecek. Daikin olarak ürün ve hizmetlerinde sürdürülebilirliğe odaklanan bir şirketiz. Bu doğrultuda iklim krizi konusunda farkındalığı artıracak projelerin hayata geçirilmesine önem veriyor, çalışmalarımızda her departmandan insana ulaşmaya özen gösteriyoruz. Örneğin; Küçük yaşlardan itibaren iklim ve çevre konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ‘Temiz Hava Elçileri’ projemizi hayata geçirdik. Ayrıca meslek okullarında açtığımız iklimlendirme laboratuvarları ve insanların bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunduğu ‘Uzman Günleri’ toplantıları ile her yaştan ve her kesimden insanı bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Prof. Dr. Tamer Aker’in iklim krizinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği MaratHOME projesinin sponsorluğunu üstlendik. “Daikin’le Yaşanabilir Gelecek” imaj yarışmamızla artık küresel iklim değişikliği konusunda yeni farkındalıklar yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

DAIKIN Türkiye HAKKINDA

1978 yılından bu yana distribütörleri aracılığıyla 45 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Daikin, Temmuz 2011’de Airfel’i satın alarak Türk iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı oldu. Bugün Daikin Türkiye, Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesine sahip şirketidir. Isıtma, soğutma ve havalandırma alanı. Daikin Türkiye çatısı altında Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme branşına yönelik kombi, klima santralleri, fancoil, klima santralleri vb. Farklı ihtiyaçlara uygun, son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Daikin Türkiye, çatısı altında Daikin ve Airfel markalarına ait kombi, klima cihazı, fancoil, klima santrali vb. ürünleri 163 bin metrekare alan üzerine kurulu üretim tesislerinde üretmektedir. Sakarya’da metre. Son teknoloji ile farklı ihtiyaçlara uygun ürünler üretmektedir. 4 bölge müdürlüğü, 2000’e yakın çalışanı, 500 bayisi, 16 kadın girişimci Sakura bayisi, 500 satış noktası ve 500’ün üzerinde yetkili servisiyle Türkiye’nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir. Avrupa’nın ilk iklimlendirme deneyim merkezini de sektörüne kazandırdı. İstanbul’da bulunan Daikin Akademi, eğitimin gücünü paydaşlarının bireysel gelişimine, mesleki deneyimine ve iş kalitesine yansıtmak için çalışıyor. Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü konumunda olan Daikin Türkiye, BDT ülkeleri olan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Tacikistan ve Gürcistan’da faaliyet göstermektedir. Ayrıca Kuzey Irak, Moğolistan ve KKTC pazarının sorumluluğunu da üstlenmiştir.

Split Klima Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Daikin Türkiye Split Klima Üretim Tesisi’nde üretilen klimalar %100 yüksek basınç, fonksiyon, performans, elektriksel güvenlik ve ses testlerinden geçmektedir. Üretimde test süreçlerinde kullanılan robot uygulamaları ve özellikle bakır boru bağlantı kaynak işlemlerinde kritik noktalarda kullanılan kaynak robotları ile insan teması olmadan üretim gerçekleştirilmektedir.

Klima Santrali Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Türkiye’nin en modern tesislerine sahip olan klima santrali fabrikasında konfor ve hijyenik tip klima santralleri, hijyenik paket tip klima santralleri, hücresel aspiratörler, havuz nem alma üniteleri, mutfak aspiratörleri, sığınak havalandırma cihazları ve ısı geri kazanım cihazları üretilmektedir. Ar-Ge çalışmalarına gösterilen değer. . Merkezi havalandırma sistemlerimiz yurt içi ve yurt dışında birçok saygın otel, hastane, ilaç fabrikası, alışveriş merkezi, kongre merkezi ve ofis projelerinde tercih edilmektedir.

Fan Coil Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

2009 yılında başlayan tasarım ve sertifikasyon çalışmaları sonucunda Hendek Sakarya’daki üretim tesislerinde üretilen fancoil cihazları düşük ses seviyesi ve yüksek verimleri ile yurt içi ve yurt dışında birçok otel ve iş merkezinde tercih edilmektedir.

Kombi Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Ar-Ge çalışmalarında gösterilen değerle üretim yapan fabrikada uzman bir grup tarafından tasarlanan kombilerimiz, %100 güvenlik, fonksiyon, sızdırmazlık ve basınç dayanım testlerinden geçen, alanındaki en kaliteli bileşenler kullanılarak %100 üretilmektedir. robotlar tarafından yapılan görsel denetim sistemleri. CE sertifikaları Avrupa akredite laboratuvarları tarafından yapılmaktadır.

VRV Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

2022 yılında faaliyete geçen VRV Üretim Tesisi, Daikin’in bu alanda üretim yapan küresel üretim tesisleri arasında Belçika’dan sonra Avrupa’nın en büyük ikinci VRV üreticisi konumundadır. Japon teknolojisiyle üretilen VRV dış ünitelerin iklimlendirme sistemlerinde en yüksek sezonsal verime sahip olduğu kabul ediliyor. VRV dış ünite üretim tesisinde, atık baca gazlarını ısıtma amacıyla yeniden kullanan, çevreci ve son teknolojiye sahip boya tesisi yatırımı yapıldı. Yüksek ürün kalitesi ve U şeklindeki üretim akış tasarımı, otomatik transfer sistemleri ile minimum insan gücü kullanarak yüksek verimlilik sağlar. Maksimum ürün güvenilirliği için hata önleme sistemleri ve otomatik test süreçleri süreçlere entegre edilmiştir. Üretimde MES (üretim yönetim sistemi) kullanılarak maksimum izlenebilirlik sağlanır. Üretim hattında Daikin Japan Production Engineering tarafından tasarlanan 4m model modül konveyörler kullanıldı. Dünya çapında üretim yapan fabrikaların standardizasyonu için tasarlanan bu model Daikin Türkiye fabrikasında da kuruldu. Bu tasarımla hem ilk yatırım hem de bakım maliyetleri iyileştirilmiştir. Alüminyum profillerin kullanılmasıyla ağırlık azaltılmıştır.

DAIKIN AVRUPA HAKKINDA

Daikin Europe NV, Daikin Industries Ltd.’nin bir yan kuruluşudur ve ısıtma, soğutma, havalandırma ve hava temizleme teknolojisinin lider üreticisidir. Şirket, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da konut, ticari ve endüstriyel amaçlara yönelik geniş bir ekipman portföyünün yanı sıra özel üretilmiş çözümler tasarlıyor, üretiyor ve pazarlıyor. Daikin Europe NV, 57’den fazla EMEA ticari iştirakindeki 13.700 çalışanıyla Avrupa’nın lider klima, ısı pompası, hava temizleme ve soğutma ekipmanı üreticisidir. Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya, İngiltere, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Krallığı’nda 14 üretim tesisi bulunmaktadır. Daikin Europe Group’un genel merkezi Belçika’nın Ostend şehrinde bulunmaktadır. Şirket 1972 yılında kurulmuş ve 1973 yılında Avrupa’da üretime başlamıştır. Isıtma ve iklimlendirme sektöründe 50 yılı aşkın tecrübesiyle Daikin, ısı pompası teknolojisinde Avrupa’da pazar lideridir. 2024 yılında 300 milyon Euro yatırımla Polonya’da ısı pompası fabrikasını açacak.

DAIKIN JAPONYA HAKKINDA

1924 yılında Osaka-Japonya’da kurulan Daikin Industries Ltd., 99 yıllık tecrübesiyle sadece ısıtma ve soğutma alanında faaliyet göstermektedir. Bugün 170’den fazla ülkede, 2022 mali yılında (1 Nisan 2022 – 31 Mart 2023) 28,2 milyar Euro ciro, 96 bini aşkın çalışanı ve 110’dan fazla üretim merkezi ile ısı pompası ve klima sistemleri ve hava temizleme sistemleri. Küresel pazar lideridir. Müşterilerinin konut, ticari ve endüstriyel iklimlendirme uygulamalarına yönelik değişen ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Daikin, ürün geliştirmedeki öncü yaklaşımları ve entegre çözümlerinin rakipsiz kalitesi ve kullanışlılığıyla tüm dünyada tanınmaktadır. Daikin Industries Ltd., soğutucu ve kompresör gibi tüm önemli bileşenleri kendi bünyesinde geliştiren ve üreten dünyadaki tek klima üreticisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu