Teknoloji

Alibaba küresel pazarlara doping yapıyor

Alibaba Group Holdings’in faaliyetlerini ayırma kararı Çin başta olmak üzere teknoloji şirketleri için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, Asya Borsaları ile ABD ve Avrupa vadeli endeksleri pozitif bölgede.

Salı gününü sırasıyla yüzde 0,16 ve yüzde 0,49 kayıpla kapatan S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri yükselişte. MSCI Asya Pasifik Endeksi iki gün üst üste %1,25’e yükseldi. Hong Kong Hang Seng yüzde 2’ye yakınken, Hang Seng Teknoloji Endeksi yüzde 3’e yakın arttı.

Bloomberg Dolar Endeksi iki günlük düşüşün ardından yüzde 0.15 yükseldi.

ALIBABA’DA TARİHİ BÖLÜM ADIMI

Çinli online ticaret devi Alibaba Group Holding Ltd. dün yaptığı açıklamada 220 milyar dolarlık operasyonunu 6 birime ayırma kararı aldığını duyurdu.

Bu adım, Çin kümelenmesinin e-ticaretten medyaya birçok faaliyet alanında daha özerk bir yapıya kavuşmasını sağlayacak ve yeni halka arzların önünü açacaktır.

Çinli teknoloji şirketleri için alışılmadık bir yapıyı ortaya çıkaracak bu adımın, Alibaba’nın rakipleri tarafından örnek alınabileceği de belirtiliyor.

Şirketin iş kollarının ve karar alma gücünün merkezileştirilmesi ve dağıtılması ile Pekin yönetiminin teknoloji departmanındaki temel hedeflerinden biri hayata geçirilmiş olacak.

Daha önce Çin yönetimi, başta Alibaba ve WeChat operatörü Tencent Holdings Ltd. Alibaba’nın bu kararını destekliyoruz.

ABD borsasında Alibaba’nın payı günü yüzde 14,3 artışla tamamlarken; Tencent yüzde 8 ve Baidu yüzde 4,7 kazandı.

haber-bandirma.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu