Haber

Afrika Birliği Kenya’daki taraflara sükunet çağrısı yaptı

Afrika Birliği, hükümet karşıtı protestoların düzenlendiği Kenya’da taraflara sükunet ve diyalog çağrısında bulundu.

Afrika Birliği, Kenya’da şiddete dönüşen hükümet karşıtı protestolarla ilgili açıklama yaptı. Afrika Birliği Konsey Lideri Moussa Faki Mahamat, can ve mal kaybına neden olan ve ekonomik faaliyetlerin kesintiye uğramasına neden olan protestolardan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Kenya hükümeti ve ulusal birlik, barış ve istikrar için çalışan insanlarla dayanışma içinde olduğunu belirten Mahamat, uzlaşmaya varmak ve taraflar arasındaki farklılıkları gidermek için sükunet ve diyalog çağrısında bulundu.

Başkent Nairobi ve Kisumu’da dün düzenlenen gösterilere polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederek kalabalığı dağıttı. Hastane kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Kisumu’daki gösterilerde tabancayla vurulan bir kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 2’ye yükseldi.

Geçen yılki seçimlerin hileli olduğunu iddia eden muhalefet lideri Raila Odinga, Kenya halkını hayat pahalılığı nedeniyle her Pazartesi ve Perşembe günü hükümeti protesto etmeye çağırmıştı. Kenya hükümet yetkilileri ise muhalefetin desteklediği protestolara taviz vermeyeceklerini açıklamış, İçişleri Bakanı Kithure Kindiki kamu düzenini bozmaya çalışanların yargılanacağını belirtmişti. – NAIROBI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu