Haber

Kılıçdaroğlu o geceyi anlattı: ‘Ekremedit’in tweeti beni üzdü’

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni liderin seçildiği CHP 38. Kurultayı’nın ilk turunun ardından rakibi Özgür Özel’in adaylıktan çekilerek elini kaldırmasına neyin engel olduğunu açıkladı.

‘BU HESABIN EKREM BEY’E YAKIN OLDUĞU SÖYLENİYOR’

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Evet, ikinci tura katılmama kararı aldım. Bu konuyu Meclis Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir odada tartıştık. ‘Özgür Bey’i arasın, ben de elini kaldırayım’ dedim. Ama daha genel heyet salonuna gitmeden önce sanırım @ekremedit adında bir Twitter hesabı var. O hesapta sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi farklı dilde bir tweet atıldı. Bu tweet hesabının Ekrem Bey’e yakın olduğu söylendi.

‘Eee kardeşim, ağzımızdan çıkanlar anında sosyal medyada çıkıyor’

Bu tweet beni çok etkiledi. Yani kardeşim, hemen geliyorum, konuşacağım, ağzımızdan çıkanlar anında sosyal medyaya yansıyor, sanki ben bunu bir talimatla gerçekleştiriyorum. Bu beni çok rahatsız etti. Sonra oraya gittim ve tabii ki başka arkadaşlar da okudu. Orada ‘Gitmeyin, adaylığınızdan vazgeçmeyin’ diye bağıranlar vardı.

Hepsi çok önemli değil ama önemli olan orada depremzede olan bir muhtarın ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirseniz ne ben ne de çocuklarım haklarımızdan vazgeçeriz’ demesi. Böyle söyleyince akan sular elbette durur. İnsanın haklarından vazgeçmediği bir durumla karşılaşmak istemiyorum. Daha sonra bu kişinin muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme yaşandı. “İki şey bir araya geldi: O tweet ve ‘Haklarımdan vazgeçmeyeceğim’ diyen muhtar.”

‘PARTİMİZİ İktidara KAZANDIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİM’

Özgür Özel’e teklifi olup olmadığı yönündeki soruya Kılıçdaroğlu, “Benim öneride bulunacak durumda değilim. Çalışsın, geniş kitlelere ulaşsın, CHP’yi büyütsün istiyorum. Partimizin üyesi ve eski başkanıyım. “Elbette herkes partimizin iktidara gelmesi için çaba gösteriyor, ben de öyle yapacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)

haber-karakopru.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu