Haber

Ankara’da Toplu Taşıma Araçlarında Güvenlik Sistemleri Zorunlu Hale Getirildi

Başkent Ankara’da hem vatandaşların hem de ulaşım esnafının güvenliğini sağlamak amacıyla taksi, otobüs, minibüs ve okul servis araçlarına araç takip cihazı, kamera ve panik butonu takılması zorunlu hale geldi. UKOME Genel Kurulunda alınan kararın uygulanması ve sistemlerin kurulumu ve çalışır hale getirilmesi için toplu taşıma esnafına 31 Aralık 2023 tarihine kadar süre verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem başkentlilerin hem de ulaşım esnafının güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaşım Uyum Merkezi’nin (UKOME) 2 Kasım 2023’te gerçekleştirdiği toplantısında toplu taşıma araçlarında güvenliğin ve yeknesaklığın sağlanmasına yönelik yeni kararlar alındı.

ARAÇ TAKİP CİHAZI, KAMERA VE PANİK BUTONU

Ankara ili sınırları içerisinde hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarına araç takip cihazı, kamera ve panik butonu takılması zorunlu hale geldi. Kararda kameraların konumlarından çözünürlüklerine kadar pek çok detay yer alırken, taksi ve okul servisleri de unutulmadı.

Karara göre; Taksi sınıfı araçlarda sürücü ve yolcu için ayrı bir panik butonu bulunacak ve bu buton farklı IP adreslerine alarm gönderecek. Okul servisleri, araçtaki kamera aracılığıyla varlığı tespit edip uyarı verecek ve anında merkeze rapor gönderecek bir sisteme sahip olacak.

ARAÇ SAHİPLERİNE 31 ARALIK 2023 TARİHİNE KADAR VERİLDİ

Kararda, tüm toplu taşıma araçlarına kurulacak sistemde elde edilen verilerin 30 gün süreyle saklanması talep edildi.

Kamu güvenliğini ön planda tutan kararda, toplu taşıma araçlarında yeknesaklığın sağlanması, emniyet ve belediye birimleri tarafından bir sistem üzerinden denetim mekanizması oluşturulması da amaçlanıyor.

Toplu taşıma esnafına, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yayınlanan kararın uygulanması ve sistemlerin araçlara kurulup çalışır hale getirilmesi için 31 Aralık’a kadar süre verildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

haber-dosemealti.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu