Teknoloji

iPhone 15, USB Type-C Kablolarına Çifte Standart Uygulayacak

ABD merkezli teknoloji devi Apple, USB Type-C sorunuyla bir süredir gündemde. Hatırlayan okuyucularımız olacak; Avrupa BirliğiApple’ın USB Type-C’ye geçişi zorunlu kıldı . Daha önceki dönemlerde bu geçişin birkaç yıl sonra gerçekleşeceği belirtilirken son günlerde iPhone 15 Apple’ın resmi olarak USB Type-C’ye geçeceğini ortaya koyan sızıntılarla karşılaşıyoruz. Örneğin; iPhone 15 sızdırıldı tasarım görselleri.

Şimdi ise Apple’ın USB Type-C’ye geçişinde kafaları karıştıracak yeni bir gelişme yaşandı. Geçmişte bazı değerli sızıntılarla güvenirlik kazanan ShrimpApplePro, şimdi de Apple’ın iPhone 15 modeliyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. ikili standart uygulayacak İleri sürmek. Kaynağımıza göre Apple, yalnızca ‘iPhone için yapılmış’ (MFi) programı kapsamında üretilen USB Type-C kablolara tam takviye verecek. Tezlere göre bugün kullandığınız Type-C kablolar iPhone 15 ailesinde önemli. kısıtlamalarla karşılaşacak.

MFi lisanslı kablolar ile şarj ve veri aktarım hızı daha yüksek olacak!

*iPhone 15 tasarımını gösteren sızıntı.

İddialara göre iPhone 15’i sıradan bir USB Type-C ile kullanacak tüketiciler, şarj ve veri aktarım hızının düştüğünü görecek. düşük olduğunu görecekler . Diğer taraftan; Apple’ın orijinal USB Type-C kablolarını ve MFi programı kapsamında ürettiği lisanslı kabloları satın alan tüketiciler, USB Type-C teknolojisinin sunduğu hızı iPhone’un sağlayabileceği seviyede yaşayacak. maksimum seviyedekullanabilirler.

Bu iddiayı daha basit bir şekilde açıklayalım: iPhone 15 ailesinde tıpkı iPhone 14 ailesinde olduğu gibi 25W şarj desteğinin sunulduğunu varsayalım. Orijinal veya MFi lisanslı USB Type-C kabloları kullanan iPhone 15’ler 25W güçte ücret alacaklar. Tıpkı iPhone’u, örneğin MFi lisansı olmayan veya bugün kullandığınız sıradan bir USB Type-C kablosuyla şarj etmek istediğinizde olduğu gibi. 15W güççekebilir.

Bu argüman, Avrupa Birliği’nin yapmak istediği şeyle çelişiyor!

Avrupa Birliği, sürdürülebilirliği sağlamak Apple’ın diğer markalar gibi USB Type-C’ye geçmesini istedi. Ancak bugün ortaya atılan iddia tüketiciler arasında yeni bir ayrışmaya yol açacak. Halihazırda USB Type-C’ye sahip bir tüketici, iPhone 15’i satın aldığında yeni bir kabloya geçiş yapacaktır. haklı olarak maksimum hızda bir şarj artışına sahip olmak isteyecektir. Böyle bir durumda, sürdürülebilirlik hedefine pek ulaşılamaz.

MFi tam olarak ne anlama geliyor?

Apple’ın made for iPhone programı, üçüncü taraf üreticiler tarafından kullanılabilir özel bir lisans verir. Bu lisans, üretilen aksesuarın kişisel olarak Apple tarafından onaylandığı anlamına gelir. Sarf malzemeleri ve iPhone için teknoloji satıcılarından bir şarj kablosu satın almak isterseniz, kutuda bazı kablolar bulabilirsiniz. iPhone için yapılmış Logoyu göreceksiniz. Bu çalışma Apple tarafından onaylanmıştır. Ancak onaylanan işlerin fiyatları onaylanmayan işlere göre daha değerlidir. Bunun nedeni, made for iPhone programına dahil olan bir aksesuar üreticisinin lisans için Apple’a ödeme yapması, yani daha pahalıya mal olmasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu