Haber

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Türkiye’ye tıbbi cihaz desteği sağladı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle Türkiye’ye X-ray cihazlarının yanı sıra çeşitli taşınabilir tıbbi ekipman yardımı yaptı.

IAEA’dan yapılan açıklamada, yıkıcı deprem nedeniyle acil yardım paketinin ilkinin Türkiye’ye gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, depremlerin ardından ABD ve Japonya başta olmak üzere birçok üye ülkenin bu konuda Ajansa destek verdiği belirtildi.

Açıklamada, taşınabilir ve mobil röntgen cihazlarının ilk acil yardım paketine dahil edildiği belirtilirken, depremde hasar gören cihazların yerine söz konusu tıbbi ekipmanların kullanılacağı belirtildi.

Ajansın depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye’ye desteğinin devam edeceğine dikkat çekilen açıklamada, bölgeye önümüzdeki haftalarda x-ray cihazlarının yanı sıra çeşitli teknik ekipmanların da gönderileceği belirtildi.

Açıklamada, hasarlı meskenlerin tespiti için kullanılan cihazların da bölgeye teslim edilmesinin planlandığı belirtilirken, IAEA Lideri Rafael Mariano Grossi’nin görüşlerine de yer verildi.

ABD ve Japonya’ya katkılarından dolayı teşekkür eden Grossi, “Uzmanların ihtiyaç duyduğu ek tıbbi ekipmanı gönderiyoruz ve teknik destek sağladık” dedi. sözlerini kullandı.

Grossi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kurumun ilk yardım paketinin Türkiye’ye ulaştığını belirterek, Türk Hava Yolları’nın yardımı taşıyan kargo uçağının görüntülerini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu