Haber

Efeler Belediyesi’nin Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği aşure yardım kermesine yoğun ilgi var.

Efeler Belediyesi’nin Muharrem ayı münasebetiyle düzenlediği 8 bin kişilik hayır kurumuna vatandaşların ilgisi yoğun olurken, aşure almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Muharrem ayı nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da aşure kazanları kaynamaya devam ediyor. Efeler Belediyesi bu kapsamda aşure etkinliği düzenledi. 8 bin kişiye hazırlanan aşureler, Efeler Yağcılariçi girişinde vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği hayır kurumuna Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da katılarak vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure almak isteyen vatandaşlar zaman zaman uzun kuyruklar oluştururken, 8 bin kişi kısa sürede tükendi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, aşuredeki çeşitlilik gibi toplumun her kesiminin de ortada olmasını dilediğini belirterek; “Aşure’deki çeşitli beslenme konularında olduğu gibi, toplumumuzun tüm kesimlerinin birlik olup, gönül rahatlığı, barış ve uyum içinde yaşamasını diliyoruz. Bu Aşure geleneği de aslında bunun bir yansımasıdır. Bu dileğimin tüm kesimlerce benimsenmesini istiyorum. Bu kurumsal bir şey ve her yıl devam edecek.Bizim veya oburun inisiyatifinde olan bir şey değil artık.Bu kurumsal bir gelenek.Bu geleneklerin hepsi sonsuza kadar devam edecek.Biz aşure yedik. 8 bin kişilik hayır o yüzden salı günü olsun istedik kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımız da burada olsun istedik yaz olduğu için merkezde bir çok insan deniz kenarında olduğu için vatandaşlarımız da burada olsun istedik Kırsalda da bu faaliyetten faydalanmak için” dedi. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu