Haber

EYT’lilerin tazminatı için İzmit’e kredi onayı

KOCAELİ (İGFA) –İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT üyelerine tazminat ödenmesiyle ilgili 4 aydır devam eden süreci anlattığı basın açıklaması yaptı.

Kredi çıkmaması nedeniyle arsanın satışı meclise götürüldü ve oy çokluğu ile reddedilirken personel mağdur olurken meclisin bu ay olağanüstü toplanmasına karar verildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, harika bir meclis kararı için yapılan davetin ardından özel bir bankadan kredi onayı alındığını belirterek, “Allah yüzümüze güldü, bizi muhtaç etmesin” dedi.

Başkan Hürriyet, “AKP ve MHP’nin dostları EYT üzerinden tatsız bir siyaset, sinsi bir siyaset yürütmek istediler. Bu şovu iki ay önce tekrar yapabilirlerdi. Büyükşehir çözdü, EYT tazminatı diyebilirler. Getirdiğimiz ilk satış izin belgesinde bu araziyi büyükşehire devrettik diyerek gösteri yapabilirlerdi ama yapmadılar. Burada emekçiyi bize karşı kışkırtarak, emekçiyi üzerimize salarak heyet belediye polemiği çıkmasını bekledi. Kredi limitlerini açmadılar, satış yollarını açmadılar. Personel artık yoruldu ve onlara da tepki göstermeye başladı. Çünkü personel de sürecin farkındaydı. Ayrıca il başkanlarının atanmasından sonra bir şeyler oldu. Bir anda dediler ki, ‘Büyükşehirin aldığı arsaları alıyoruz’ dediler. EYT tazminatı eridikten sonra işçinin parasına damga vurduktan sonra ‘Bak çözdük’ diyerek geçersiz bir kahramanlık hikayesi yazmak istediler. Bizim de kredi umudumuz yoktu. Tanrı bize gülümsedi ve bizi günah işlemeye zorlamadı. Banka yazışmalarımız devam ediyor ve tamamlandığında para tarafımıza ulaşacak. İnşallah son taksitimizi de işçilerimizin hesaplarına yatıracağız” dedi.

cayirova-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu