Haber

DSÖ başkanı: Esad sınırları açmayı düşünmeye istekli

Maraş merkezli depremler nedeniyle en az 3 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği Suriye’yi ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü. Dün en çok yıkımın yaşandığı şehirlerden biri olan Halep’te incelemelerde bulunan Ghebreyesus, DSÖ’nün acil tıbbi malzeme gönderdiğini ve önümüzdeki günlerde insani yardımın artırılacağını belirtti.

Ghebreyesus, Türkiye üzerinden Suriye’ye yardımın sadece Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısından yapıldığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Esad ile görüştüm ve bu acil durum için sınır ötesi geçiş noktalarını değerlendirmeye açık olduğunu belirtti.” DSÖ Genel Direktörü, Esad’ın ülkenin kuzeybatısındaki silahlı grupların kontrolü altındaki bölgelerde depremzedelere yardım ulaştırmak için sınır kapılarını açmayı düşünmeye “istekli” olduğunu söyledi.

BM ‘HTŞ YARDIMI ENGELLİYOR’ DEDİ

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin hükümet kontrolündeki bölgelerinden silahlı grupların kontrolündeki bölgelere yapılacak deprem yardımının Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) ile “onay sorunları” nedeniyle ertelendiğini duyurdu. Reuters ajansına konuşan BM sözcüsü, İdlib’i kontrol eden HTŞ’nin yardım geçişini engellediğini belirtti.

Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyine ilk yardım sevkiyatı için diplomatik trafik devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yaparak iki sınır kapısının daha açılacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu