Haber

Gaziosmanpaşalı kadınlar depremzedeler için atkı ve bere ördü

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nde yüzden fazla kadın atkı, bere ve oyuncak örerek deprem bölgesinde depremzedelere destek oluyor.

Belediyeye bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı kurs merkezlerinde, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgeye yardım çalışmaları yapılıyor.

Kursiyerler ve gönüllüler, eğitmenlerle uyum içinde atkı, bere ve oyuncak örerken, yaptıkları çalışmalara el yazısı notlar da ekliyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, acının paylaştıkça azalacağı inancıyla hareket ettiklerini söyledi.

Türk milletinin asli öneminin burada olduğunu ifade eden Usta, “Halkımız orada bu sıkıntıları yaşarken biz de Türk milleti olarak tek yürek, tek bilek olma gayreti ile ilçemizdeki çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. .” söz konusu.

Zat-ı Gül Hanım Kültür Sanat Merkezi’nde ürünleri hazırlayan gönüllülerle sohbet eden usta, el emeği ürünleri inceledi.

Yöreye gönderilmek üzere hazırlanan örgü bebeğin üzerindeki notu okuyan usta, “Bu niyetler var, gerçekten önemli. ‘Merhaba arkadaşım, ben de annemle birlikte ördüğüm bebeklerimi size gönderiyorum. Oynarken beni unutma, beni hatırla Miray Doğan.’ Gerçekten de böyle içten ve özgün sözler, emekleriniz kadar değerli ve anlamlıdır.” dedi.

“Bugün birlik günüdür”

Kurs eğitmenlerinden Sevil Yıldız, el yapımı ürünlerin bölgeye gönderilmek üzere hazırlandığını söyledi. Bugün öğrendi, şu an oradaki kardeşlerine atkı örüyor.” ifadelerini kullandı.

Giresun’da yaşayan ve kızıyla birlikte İstanbul’a gelen Zeynep Okumuş, depremzedeler için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

“Keşke ellerimizle kazıp o canları oradan çıkarabilsek. Bir nefes, bir umut… Allah yardımcısı olsun” diye okudu. söz konusu.

Kursiyerlerden Muzaffer Dalgıç, deprem bölgesindeki oğlunun vatani görevini yerine getirdiğini kaydederek, “Dualarımızla, her şeyimizle yanlarındayız. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. yat ama oğlum yatamaz.” şeklinde konuştu.

haberikizdere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu