Haber

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu, Kuzey Manş Geçişi’ne hazırlanıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Manş rekorunu geçtikten sonra Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçmeye hazırlanıyor.

Bodrumlu yüzücü geçen yıl 16 saat 28 dakikada Manş Denizi’ni geçen en genç Türk kadın yüzücü oldu. Bu yıl Kuzey Kanalı’nı geçmeyi hedefleyen Türkoğlu, Manş Denizi’nden daha zorlu bir etap için 9-14 Ağustos tarihlerinde İrlanda’da 12 derecelik soğuk denize atlayarak tehlikeli denizi aşıp İskoçya’ya ulaşacak.

Kışın karda uyudu, yazın buzlu küvete girdi.

Yüzme dünyasında ‘7 Okyanus’tan biri olarak bilinen Kuzey Kanalı, yüzücüleri zorlu deniz koşullarında test ediyor. Aysu, kışın soğuğa dayanıklılık antrenmanı için karların içinde yatarken, yazın buz dolu bir küvete giriyor.

Denizanası arasında yüzecek

Aylarca süren zorlu bir hazırlık ve titiz bir eğitimin ardından genç yüzücü, sıcaklığı 12-14 dereceye kadar inen ve denizanalarının bol olduğu suda zorlu bir yolculuğa çıkacak. Aysu, Kuzey Kanalı’nı geçerse kanalı geçen en genç kadın olacak. Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden sonraki 5 yılda “7 Okyanus” kanallarını tamamlayarak Guinness rekoru kırmayı hedefliyor.

Kumbahçe sahilinde kısa süreli antrenman yapan Aysu Türkoğlu, “Manş geçişinden sonra kendime yeni bir hedef belirlemem gerekiyordu. Soğuk algınlığı alışkanlığım olduğu ve vücudum buna alışınca sert yerleri tercih etmek istedim. soğuk su açısından.Kuzey Kanalı aklıma geldi ve hedefim o.Yaklaşık 12 saat sürmesi bekleniyor.36 -40 kilometre aralığında bir mola olacak.Denizanaları var ve bazılarında yansımalar var. .Vücudunuzun alerjik reaksiyon reaksiyonları çok yüksekse koma seviyelerine gelebilirsiniz.Böyle bir şey yaşayacağımı tahmin etmiyorum.Su sıcaklığı 12 ila 14 derece arasında değişiyor.Bu şiddetlere alışkınım sanırım şartlar ve ona göre antrenman yapıyorum.Manş Denizi’nden sonra ufak bir sakatlığım oldu, ara vermek zorunda kaldım.Sakatlığım geçtikten sonra her şey yolunda gitti ve antrenmanlarıma devam etmeye başladık.12 derece suda 6 saat antrenman yaptım, kuvvet antrenmanı yaptım bu yapacağım geçişi simüle etmek için istanbul da küçükyalı marinadan çıkıp heybeli ada ya gittim geri geldim Orada su sıcaklığı 12.7 dereceydi. Benim için çok güzel bir antrenman oldu dedi.

Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı geçmesi durumunda kanalı geçen ilk Türk kadını ve en genç sporcu olacağını söyledi. Gideceğim yerde hava çok sıcak ve dışarıdaki su 10 ila 12 derece aralığında olacak. Uyum sağlamak için babam küvete kuyu suyu koydu ve ben de girdikten sonra içine 1 çuval buz koydum. Bu hafta sonu gitmeyeceğim Planlanıyor, kesin geçiş tarihi 9-14 Ağustos ortası olacak. Akıntı ve hava kurallarına göre değişir.” – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu