Haber

DEVA Parti Genel Başkanı Babacan partisinin ‘Gençlik Eylem Planı’nı açıkladı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara gelmeleri halinde eğitim kartı uygulamasına başlayacaklarını belirterek, “Yurt bulamayan ihtiyaç sahibi gençlere kira yardımı uygulamasını başlatacağız. temel teknoloji ürünlerindeki vergiler düşürülecek, internet gençler için ücretsiz olacak.” söz konusu.

Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında “Gençlik Eylem Planı”nı açıkladı.

Siyasetin yeni bir nefese ihtiyacı olduğunu, artık geçmişin hesabıyla gelecek için ceza dönemini kapatma zamanının geldiğini belirten Babacan, planın detaylarını paylaştı.

Eğitim, hukuk, istihdam ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlayacaklarını anlatan Babacan, şöyle devam etti:

“Eğitim giderlerinin karşılanması için her türlü desteği vereceğiz. Eğitim kartı uygulamasını başlatacağız. Bu karta yüklenecek tedbirlerle gençlerin asgari eğitim ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılamalarına imkan sağlayacağız. Her yıl başında ihtiyaç sahibi öğrencilerin kartına belirli bir miktar yatırılacak ve gençler bu kartla harcamalarını gerçekleştirecek.” İnsan onuruna yakışır yurtlar inşa edeceğiz. Gençler koğuşlarda yaşamak zorunda kalmayacak. KYK yurtlarına giriş-çıkış saatini kaldıracağız. Yurt bulamayan ihtiyaç sahibi gençlere kira yardımı uygulamasını başlatacağız. Temel teknoloji ürünlerinde vergileri indireceğiz. İnternet gençler için ücretsiz olacak.”

Babacan, gençlere pasaportlarını ücretsiz vereceklerini vurgulayarak, yurt dışına çıktıklarında gençlerden herhangi bir harç alınmayacağını vurguladı.

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Lideri Tabiat Şanlıoğlu da plan hakkında bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu