Ekonomi

Depremzedelere ücretsiz arazi tahsisi ile yeni evler yapılmalı

İnşaat dairesi temsilcisi Arif Tarım, “Türkiye deprem riski yüksek bir ülke olduğu için bu tür afetlere hazırlıklı olmalı ve depremzedelerin hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmelidir.”

6 Şubat depremiyle Türkiye ağır yara aldı. İÇEGE İnşaat Taahhüt Altyapı Müşavirliği sahibi Arif Tarım, depremin vurduğu illerde devlete ait arsaların depremzedelere ücretsiz olarak tahsis edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu adımın depremzedelerin yeni konut ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir fırsat sunabileceğini vurgulayan Tarım, “Türkiye’de konut üretiminin en büyük maliyeti arsa maliyeti. Üretim için kullanılanlar yeni kentleşme merkezleri olarak düzenlenebilir ve depreme dayanıklı konutların yapımında kullanılabilir. Yeni konutlar. TOKİ tarafından çok uygun maliyetlerle yapılabilir” dedi. Afetzedeler için daha uygun fiyatlı konut yapmanın mümkün olacağını belirten Tarım, bu yöntemin sadece depremzedeler için değil, evi olmayan tüm vatandaşlar için uygulanabileceğini belirtti.

Tarım şu öneride bulundu: “Devlete bağlı ve kullanılmayan yerler ücretsiz olarak depremzedelere tahsis edilerek yeni kentleşme merkezleri kurulmalı. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu düşünüldüğünde depreme dayanıklı yeni az katlı binaların yapılmasında fayda var.” atıl durumda bekleyen devlete ait arsalarda depremzedelerin barınma ihtiyacı bu bölgelere çağdaş ve depreme dayanıklı konutlar yapılarak karşılanabilecektir.Ayrıca yeni mahallelerin kurulması ile bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar sosyal ve altyapı anlamında daha iyi bir yaşam standardına ulaşmak.Teklifimiz sadece depremzedeler için değil, barınma ihtiyacı olan geniş kitleler için de değerli bir analiz sunuyor.” – AFYONKARAHİSAR

bozovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu