Haber

Depremde Hayatta Kalan Çocuklar İçin Gönüllü Pamuk Prenses Aranıyor

Çeşitli çizgi film karakterlerinin kostümleriyle bölgeye giden ve çocukları beyin sarsıntısı korkusundan ve yaşam endişesinden uzaklaştırmayı amaçlayan Trafikte Haklarım Derneği Kurucu Lideri Yasemin Usta, Kahramanmaraş’ta örnek çalışmalara imza atıyor.

Depremin ardından sosyolog Mehmet Saraç ile birlikte Kahramanmaraş’a giden Yasemin Usta, çocuklar için bol bol kar beyazı, palyaço kostümü ve yüz boyası getirdi. Bu kentte depremden sağ kurtulmuş sodalı ve tedirginlikleri yüzlerinden okunan çocukları bir araya toplayan ve onlarla birlikte kamplarda gün boyu çeşitli etkinlikler düzenleyen Usta’nın en büyük destekçisi Mehmetçik oldu.

Mehmetçik ve Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri ile birlikte depremzedeler için kar beyazı kostümü giymiş çocuklar için etkinlikler düzenleyen Usta, Pamuk Prenses’in bölgeye daha istekli gelmesinin çocuklara yardım edilmesinde değerli rol oynayacağını söyledi. bu şiddetli süreci atlatmak

“ÇOCUKLAR DAHA FAZLA PRENSES BEKLİYOR”

Depremin ardından çocuklarla kurduğu tatlı diyaloglardan da bahseden Yasemin Usta, bölgedeki çalışmalarını şöyle dile getirdi: “Depremin sonuçlarının tarifsiz bir acısını yaşıyoruz. Birbirimizin sesine, gücüne ihtiyacımız var. halk ve sivil toplum dayanışması daha fazla.Söz konusu çocuklar olunca dünya hepimiz için duruyor.Kostümleriyle çocukların yüzlerinde tebessüm yaratma fikri Kahramanmaraş’ta Batı Park’ta ortaya çıktı. Spor Kfum kompleksindeki çadır kentlerdeki çocuk oyun parklarında ve Kfum fuar alanında düzenlenen etkinlikleri seve seve destekliyoruz. Çocuklar beni kar beyazı bir prenses olarak gördüklerinde gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki gülümseme ve elimi tutma yarışı paha biçilemez. İki elim bütün çocukları tutmaya yetmedi. Her parmak farklı bir çocuk tarafından tutuldu. Çocukların dış travmadan etkilenmemiş farklı uzmanlar tarafından seve seve desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bakanlıklarımızın uzman tabanına ek olarak, istekli takviyeler olmalıdır. Süreç uzun ve bölgeye gelip çocuklarımıza destek olmamız gerekiyor. Çocuklarını mutlu gören aileler ağlayarak bize teşekkür ettiler. Bize yalnız olmadığımızı hissettirdiniz, çocuklarımız çok eğlendi” dedi. Çocuklar resim çizerek teşekkür ettiler. Yüzlerinde küçücük bir gülümseme oluşturabilsek ne mutlu bize. Çocuklar bana Elsa ve Anna’nın neden gelmediğini sordu. Diğer prensesleri de bölgeye göndereceğimi söyledim. Psikososyal alanda uzman veya istekli olan prenses ve prenslerimizi, lojistik destek vermek isteyen bisikletçilerimizi afet bölgesine davet ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu