Haber

Ölmekte Olan Hastaların İmplantlarını Yeniden Kullanıyorlar! Savcılar Yasa Dışı İş Yapan Doktorların Peşinde

Romanya’nın Yaş kentindeki savcılar, ölen hastalardan alınan implantları yeniden kullanan 5 doktor hakkında soruşturma başlattı. Detaylar içeriğimizde ??

Kaynak:https://edition.cnn.com/2023/02/19/eu…

Rumen savcıları Cumartesi günü, ölen hastalardan çıkarılan yüzlerce tıbbi implantın kullanıldığı iddiasıyla beş doktor hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdular.

Romanya’nın doğusunda Yaş’ta bir hastanede çalışan bu beş doktordan biri görevi kötüye kullanma ve rüşvet alma suçlarından soruşturma süresi içinde gözaltına alındı.

İsmi açıklanmayan hekimle birlikte, ölen hastalara kendilerinden veya ailelerinden izin alınmadan kalp pili takan 4 hekimin denetlendiği ifade edildi.

Savcılar, doktorun 2017’den bu yana yedi yılda toplam 238 ameliyat gerçekleştirdiğini, yasa dışı yollardan ölü hastalardan çıkarılan veya kaynağı bilinmeyen implantları kullanarak hastalarda önemli komplikasyonlara yol açtığını ve hatta onları ölüm riskiyle karşı karşıya bıraktığını savunuyor.

“Doktorun önerdiği implantların çoğu gerekli değildi. Yanlış teşhisler veya daha önce reçete edilen ve kullanımları nedeniyle implanta ihtiyaç duyabilecek ilaçların reçete edilmesiyle yönlendirildiler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu