Ekonomi

Kömür üretimi arttı

ANKARA (İGFA) – Yerli taşkömürü ve linyit üretimi 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı. Türkiye’nin elektrik üretiminde birinci sırada yer alan kömüre olan talep de küresel ölçekte artıyor. Avrupa’daki elektrik krizinin önünü açan kömür, elektrik alanındaki atılımların da yeni belirleyicisi oldu.

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER), 2022 yılında kömür üretimindeki artışa dikkat çekti. TÜİK verilerine göre 2022 yılında linyit ve taşkömürü üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 11 artışla 82 milyon 336 bin ton olarak gerçekleşti.

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Lideri Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, “2022 yılında ülkemizde 1 milyon 400 bin ton satılabilir kömür ürettik. Bir önceki yıl ile kıyasladığımızda taş kömürü üretimimizin yaklaşık yüzde 14 arttığını görüyoruz. Satılabilir linyit üretimimiz de bir önceki yıla göre yüzde 11 artarak 80 milyon 929 bin ton olarak gerçekleşti. Kömür üretimindeki artışın 2023 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz. Türkiye’nin güç karışımının birincil kaynağı olan kömürün güç siyasetindeki yeri ve geleceğini 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nde (CCTS) uzmanlarla tartışacağız. 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştireceğimiz.

Erdoğan, Zirve’nin KÖMÜRDER tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle Dünya Kömür Birliği’nin (WCA) uluslararası ortaklığında gerçekleştirileceğini bildirdi. KÖMÜRDER Lider, Zirve’de Avrupa’da yaşanan elektrik kriziyle birlikte güç siyasetindeki yeri hızla değişen kömürün, saf teknolojilerle üretimin ve kömür madenciliğinde iş sağlığı ve güvenliğinin gelecek senaryolarının değerli gündem maddeleri olacağını duyurdu.

beylikova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu