Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kamer Genç’in mezarı başında anıldığı törende konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Herkesin bizden bir beklentisi var, diyorlar ki: Kemal Bey’e sadık olun. Ben hep şunu söylüyorum; vefanın nasıl gösterileceğine dair birçok reçete var. Benim anladığım vefa, bir başkana vefadır, başkan vefadır.” Önceki genel başkan, “Bu, partisini iktidara getirmekle mümkündür. Partisini Nazımiye’de, Tunceli’de ve Türkiye’de iktidar yapacağız” dedi.

7 dönem CHP Tunceli milletvekili olan ve 8 yıl önce pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Kamer Genç, memleketi Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde anıldı. Anma programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kamer Genç’in eşi Sevim Genç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri katıldı. ve Genç’in yakınları katıldı. Genç için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve bir lokma lokma dağıtıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından mezarına karanfiller bırakıldı.

‘BUGÜN 8’İNCİ KEZ AYNI TARİH VE GÜNDE BURADAYIZ’

Burada konuşan Özgür Özel, Kamer Genç’i her ölüm yıl dönümünde mezarı başında andıklarını belirterek, “Büyük bir heyecan ve gurur içindeyim. Bugün 2016 yılının Ocak ayında sevgili Veli Ağbabamız ve Nurettin Demir’le birlikte 2. Kamer kardeşimize verdiğimiz sözü yerine getirmek için metrelerce kar yağdı. Söz verdiğimiz gibi buraya ulaştık ve onu kendi ellerimizle yerine teslim ettik. O günden bu yana bugün 8. kez, aynı tarih ve günde buradayız. . Hangi makam, mevki, görevde olursak olalım, vefatının yıl dönümünde, Allah ona sağlık verdiği sürece yine buradayız. Bir sorun olmadığı sürece burada olacağız. Geçmişte ben de buradaydım. CHP milletvekili ve Küme Başkan Yardımcısı olarak bugün partinin genel başkanı olarak buradayım.CHP’de başkanlık bir sıfattır; 1 milyon 600 bin üye bu göreve layıktır, içlerinden biri bu görevi yapacaktır. İsmet Paşa ve Bülent Ecevit’in koltuğunda Atatürk’ün, tüm Cumhuriyet Halk Partisi mensupları oturur ve böyle günlerde genel liderin varlığı, tüm Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin de orada bulunması anlamına gelir. Bugün partinin en yeni kayıtlı üyesi olan 18 yaş üstü üyemizden, en kıdemli 100 yaş üyemize kadar Kamer Genç’in ailesine başsağlığı dileklerimi iletmek ve tüm Türkiye’ye seslenmek için buradayım. Tarihten önceki en salih insanımız Kamer Genç’in mezarı.” dedi.

‘KAMER KARDEŞİN YOLUNU BIRAKMAYIN’

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na vefanın, partisinin iktidara getirilerek gösterileceğini vurgulayan Özel, “Buradan, Nazımiye’den size söz veriyoruz. Sayın başkanımızı dün gelmeden önce aradım. Dün akşam buluşacaktık ama” dedi. Programı olduğu için bu akşama erteledik, Geleneğimizdir, Gelmeden önce Kemal Bey’i ararız, ‘Memleketinize bir talimatınız, söyleyecek bir şeyiniz var mı?’ deriz. Sayın Genel Başkanımız selamlarını iletti.Selahatlerinizi alıp kendisine götüreceğim.Herkesin bizden bir beklentisi var, diyorlar ki:Kemal Bey’e sadık olun..Ben hep şunu söylüyorum;sadakat göstermenin birçok tarifi var. Benim anladığım vefa şudur, bir başkana, bir önceki başkana olan sadakat, partisini iktidar yapmakla sağlanır. Onun partisini Nazımiye’de, Tunceli’de, Türkiye’de iktidar yapacağız. Liderimizi de lider yapacağız. .Deniz Baykal’a, Bülent Ecevit’e, İsmet İnönü’ye ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e partilerini iktidar yaparak bağlılığımızı göstereceğiz.Hepinizi seviyoruz.Kamer abinin yolundan ayrılmayın.Onun yolu doğruluğun ve dürüstlüğün yoludur. Partimizin ve Atatürk’ün yolundan ayrılmayın. Atatürk’ün yolundan sapmayana kimse bir şey yapamaz. Hepinizi çok seviyoruz. Hepinizi tüm Cumhuriyet Halk Partililer adına yürekten kucaklıyorum. Söz veriyorum. önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü ve başarılı bir Cumhuriyet Halk Partisi ile yeniden sizlerle birlikte olmak. “Ruhu şad olsun” dedi.

devrekanihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu