Yaşam

Bu Hapishanede Kediler de Yaşıyor! Tutukluların Kedi Besleyebildiği İlginç Hapishanenin Tüm Detayları

Indiana eyaletindeki Animal Welfare Association tarafından Pendleton cezaevinde başlatılan FORWARD adlı programla mahkumlar kedi sahibi olup arkadaş edinebiliyor. Bu farklı program ilk başlarda tepki çekse de bugün bu tepkilerin birçoğu beğeniye dönüşmüş görünüyor.

Kaynak:https://www.boredpanda.com/inmates-pe…

Kediler yüzyıllardır insanların dostu olmuştur.

Bu sevimli hayvanlar, çoğumuz için ailesinin bir parçası gibidir. Gerginlik, depresyon gibi pek çok soruna yardımcı olan bu sevimli kedilerin faydaları şemalarca fark edilmiş görünüyor.

Kediler insan psikolojisi için harika canlılardır.

Bu süper yaratıklar bize yeni bir insan olmayı ve sevmeyi öğretebilir. Bunu fark eden bir diğer kurum ise ABD’nin Indiana eyaletindeki bir hapishanedir.

2015 yılında Indiana Hayvan Refahı Derneği, Pendleton ıslahevinde FORWARD adlı mükemmel bir program başlattı.

Bu programın arkasındaki fikir, kedileri hayvan barınaklarından alıp cezaevindeki mahkumlarla buluşturmaktı. Kısa sürede büyük başarıya imza atan program, yetkilileri ve medyayı şaşırttı!

Barınaktan alınan kediler birden fazla kez istismara ve kötü muameleye maruz kalmıştı.

Bu kötü geçmişler, hapishanedeki mahkumlarınkine benziyordu ve çok geçmeden her iki taraf da birbirini anlamaya ve sevmeye başladı. Böylece kısa sürede kediler ve mahkumlar arasında sıkı bağlar oluşmaya başladı.

Cezaevinde bulunan mahkumlar, kedilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mahkumlar kedileri besliyor, temizliyor ve onlarla oynuyor. Bu sırada mahkumlar ve kediler birbirlerine güvenmeyi ve sevmeyi öğrenirler.

Program o kadar etkilidir ki birçok mahkûm kedilerine oyuncak almak, el işi yapmak ve kurallara uymak için para biriktirir.

Kedi sahibi olabilmek için mahkumların öncelikle bir eğitim sürecinden geçmesi ve kendini kanıtlaması gerekiyor. Kedileri teslim aldıktan sonra davranışlarına da dikkat etmeleri gerekiyor yoksa kedileri geri alınacak.

“Kediler onlara şiddet içermeyen bir şekilde iletişim kurmayı, sevmeyi ve problem çözmeyi öğretiyor. Bunlar çoğu mahkumun daha önce bilmediği şeyler.”

Hapishane yetkililerine göre, kediler mahkumlara kurallara uymayı ve bir canlının sorumluluğunu almayı öğretti. Bunun sonucunda cezaevinde eskiye göre daha az olay yaşandı ve mahpusların gerginlik seviyeleri önemli ölçüde azaldı.

Ayrıca mahkumlar, cezaları bittikten sonra kedilerini alabilirler.

Böylece mahkumların sonsuza dek sürecek bir dostları olur. Bugüne kadar program sonucunda çok sayıda mahkum kedilerini alıp cezaları bittikten sonra evlerine gitti.

Program başlangıçta medyanın tepkisini çekse de, bugün fikirlerin değiştiği görülüyor.

Program ilk başladığında, birçok kişi mahkûmların kedilere zarar verebileceğinden endişeliydi. Bugün ise bu tepkiler hayranlığa dönüşmüş görünüyor. Ne düşünüyorsun?

habersahinbey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu